Mini choux a la creme mărțișoare

de Maria Udrea
606 vizualizări
Mini choux a la creme mărțișoare

Special preparate pentru ziua de 1 Martie, aceste mini choux a la creme mărțișoare vor delecta papilele celor dragi.

A devenit deja tradiție să pregătim mărțișoare dulci pentru a întâmpina cu bucurie primăvara.

De data aceasta am optat pentru mini choux-uri pe care le-am glazurat în culorile șnurului de mărțișor. Am folosit pentru glazură ciocolată albă, iar pentru culoarea roșie am pus o picătură de colorant.

Am mai pregătit în anii anteriori rețete speciale pentru mărțișor pe care am încercat să le colorez natural.

Vedeți Rețeta de mini tortulețe din clătite cu sfeclă roșie, dar și Rețeta de bomboane de ciocolată albă cu cocos.

De data aceasta nu am avut sfeclă roșie, așa că am recurs la colorantul alimentar. Nu am folosit decât o picătură.

Rețeta de Mini choux a la creme mărțișoare

Pentru umplerea mini choux-urilor am optat pentru creme de ciocolată albă și neagră. Se pregătesc destul de simplu, iar ai mei adoră ciocolata.

La crema neagră am folosit ciocolată amăruie cu 55% masă de cacao. A ieșit ușor amăruie și a completat perfect gustul dulce al cremei de ciocolată albă.

Am mai pregătit anterior o rețetă de mini choux a la creme cu vanilie și ciocolată. Rețeta aluatului opărit este puțin diferită. De data aceasta am folosit ulei în loc de unt, așa cum folosesc la rețeta clasică de eclere. Unitatea de măsură la rețeta veche pentru coji de eclere este cana. Însă de data aceasta am trecut cantitățile în grame, respectiv mililitri pentru a evita eventualele polemici….

Ambele variante de rețete sunt ok și reușesc întotdeauna. Diferența pe care am constatat-o eu este că la varianta cu unt cojile se frăgezesc mai rapid și mai mult.

Sper să vă încânte ideile mele de mărțișoare dulci și să vă folosească drept inspirație!

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Mini choux a la creme mărțișoare

Mini choux a la creme mărțișoare

Special preparate pentru ziua de 1 Martie, aceste mini choux a la creme mărțișoare vor… Prăjituri Mini choux a la creme mărțișoare European Printează
Porții: 30 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru aluat opărit:
  • 250 ml apă
  • 125 ml ulei
  • 200 gr făină
  • 1 praf de sare
  • 4 ouă medii
  • Pentru crema de ciocolată amăruie:
  • 300 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • 250 gr ciocolată amăruie
  • 100 gr mascarpone
  • Pentru crema de ciocolată albă și glazură:
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 300 gr ciocolată albă
  • 400 gr mascarpone
  • 1 picătură colorant roșu

 

 

MOD DE PREPARARE

Pregătim mai întâi aluatul opărit pentru mini choux a la creme mărțișoare.

Punem într-un vas, la fiert, apa împreună cu uleiul și un praf de sare.
Când se atinge punctul de fierbere, tragem vasul de pe foc și adăugăm în el toată făina odată.  Amestecăm intens până se când făina se hidratează și absoarbe tot lichidul.

Dăm vasul cu aluat opărit la rece. Apoi, adăugăm pe rând ouăle, omogenizând bine compoziția după fiecare.

Pornim cuptorul la 200 de grade.

Punem aluatul într-un posh cu dui stelat și creăm formele pentru mini choux în tava tapetată cu hârtie de copt.

Coacem cojile de mini choux pentru 20 de minute la 200 de grade, sau până sunt bine uscate și rumenite la exterior.

Între timp, pregătim cremele și glazurile de ciocolată albă și roșie.

Pentru crema de ciocolată amăruie, încălzim frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere. Adăugăm ciocolata ruptă și amestecăm până se topește și compoziția devine compactă. O lăsăm la răcit, apoi introducem mixerul și amestecăm până capătă cremozitate. Încorporăm și mascarponele pentru un plus de consistență.

Pentru crema de ciocolată albă procedăm în același mod.

Oprim aproximativ 1/4 din crema de ciocolată albă, înainte de răcire. Cantitatea oprită o împărțim în două părți. O parte o lăsăm simplă, iar în cealaltă parte punem o picătură de colorant roșu.

Când compoziția de ciocolată albă este răcită, o mixăm până capătă cremozitate și adăugăm mascarponele. Am adăugat mai mult mascarpone la ciocolata albă pentru a-i mai reduce gustul dulce, dar și pentru consistență.

Când avem cremele pregătite și cojile de choux-uri răcite asamblăm mărțișoarele dulci.

Tăiem câte un căpăcel de la coji și le umplem cu cele două creme, folosind două poshuri cu duiuri stelate. Așezăm căpăcelele și le glazurăm mai întâi cu glazura albă, apoi cu cea roșie, după propria imaginație.

Sunt și gustoase și în ton cu simbolurile primăverii aceste mini choux a la creme mărțișoare.

Vă doresc o primăvară perfectă și vă ofer virtual un astfel de mărțișor dulce!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: