Ne plac legumele mexicane, ne place și șunca presată, sau o șuncă afumată, așa că le-am combinat într-o delicioasă rețetă de chec aperitiv cu legume și șuncă.
Sunt de mare efect aceste aperitive frumos colorate și gustos asortate. Le preparăm, îndeosebi, pentru anumite ocazii. Însă le preparăm și atunci când mai facem curățenie prin frigider, congelator, sau cămară.
Din aceeași categorie, mai găsiți pe blog și o rețetă de vafe și brioșe aperitiv cu legume și carne.
Dar vă mai recomand și această rețetă de chec aperitiv cu șuncă presată și zucchini. Acest chec a fost foarte des preparat și mereu a avut succes.
Rețetă de chec aperitiv cu legume și șuncă
Avantajul unui astfel de chec sărat este acela că putem folosi ingredientele preferate, sau pe cele rămase prin frigider.
Nouă ne plac mult legumele mexicane ca garnitură la friptură. Și cum am avut cu o zi înainte o astfel de garnitură, ce a rămas, am folosit la acest chec.
Șunca presată, sau șunca afumată e nelipsită din frigider. O folosim mai mult la sandvișurile pentru serviciu. La fel și măslinele, sunt nelipsite din frigider. Așa că am combinat toate aceste ingrediente, într-un aperitiv plin de culoare și savoare.
La compoziția de aluat am folosit iaurt și ouă, pe lângă făină și ulei. Iar pentru un plus de prospețime am adăugat și pătrunjel verde.
Ca și condimente am adăugat chimen măcinat și nucșoară, busuioc și cimbru. Sunt condimentele care ne plac cel mai mult.
Sunt foarte versatile rețetele de chec aperitiv. Vă mai recomand de pe blog și rețeta de chec aperitiv cu dovlecel și cârnați afumați.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
INGREDIENTE
- Pentru o tavă de 30/11/6 cm:
- 3 ouă mari
- 300 gr iaurt grecesc
- 50 ml ulei
- 350 gr făină
- 5 gr praf de copt
- 350 gr mix de legume congelate
- 200 gr șuncă presată
- 50 gr măsline negre fără sâmburi
- 5 felii de gogoșari în oțet
- 1 legătură de pătrunjel verde
- sare și piper
- cimbru și busuioc
- chimen și nucșoară
- Pentru gratinat:
- 30 gr mozzarella răzuită
- 50 gr cașcaval afumat, răzuit
- ketchup
MOD DE PREPARARE
Cum procedăm pentru a prepara rețeta de chec aperitiv cu legume și șuncă.
Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade.
Feliem măslinele, tăiem gogoșarii în cuburi mai mici, tăiem șunca în cuburi și tocăm pătrunjelul verde.
Într-un vas, amestecăm ouăle cu un praf de sare până devin spumoase. Apoi adăugăm iaurtul în care stingem praful de copt și uleiul. Adăugăm și făina.
În alt vas, amestecăm legumele mexicane, fierte și scurse, cu ingredientele de mai sus.
Apoi le încorporăm în aluat. Adăugăm și condimentele și omogenizăm compoziția.
Tapetăm tava cu hârtie de copt și întindem compoziția pentru chec aperitiv în ea. Coacem checul pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Între timp răzuim cașcavalul și îl amestecăm cu mozzarella răzuită.
Scoatem checul de la cuptor și presărăm cașcavalul cu mozzarella deasupra. Îl decorăm cu puțin ketchup și îl mai dăm la cuptor 8-10 minute pentru a se gratina frumos.
Lăsăm checul aperitiv să se tempereze bine înainte de a-l porționa, pentru a nu ne lăsa senzația de necopt.
Bine, un colțișor acolo putem tăia dacă pofta e mare și nu mai avem răbdare.
Spor și poftă bună!