49
Special preparate pentru a întâmpina primăvara, aceste mini tortulețe din clătite cu sfeclă roșie au fost servite celor dragi, simbolizând mărțișoarele. Niște mărțișoare culinare, delicioase și frumoase.
Pentru că mi-au plăcut în mod deosebit aceste Clătite cu sfeclă roșie și cremă de brânză, am repetat rețeta și în varianta dulce, sub formă de pancakes.
Ce-i drept, mi-ar fi plăcut să obțin o culoare mai aproape de roșu la clătite, dar sfecla roșie nu m-a prea ajutat de data aceasta.
Dar au fost tare gustoase!
Iar crema este una simplă, o cremă de lapte cu amidon la care am adăugat pentru un plus de culoare și gust, puțină dulceață de trandafiri.
Ingrediente
- Pentru aluat de clătite cu sfeclă roșie:
- 3 ouă medii
- 300 gr sfeclă fiartă
- 50 gr zahăr
- 300 ml lapte
- 250 gr făină
- 50 ml ulei
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- sare
- ulei pentru uns tigaia
- Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 50 gr amidon
- 1 lingură făină
- 350 gr lapte condensat
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe esență de lămâie
- În plus:
- 2 linguri dulceață de trandafiri
- puțin zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare pentru mini tortulețe din clătite cu sfeclă roșie
Pregătim clătitele
Sfecla fiartă și bine scursă, tăiată în cuburi, o trecem prin blender până obținem un piure omogen. Adăugăm și puțin lapte pentru a se pasa bine.
Mixăm ouăle împreună cu zahărul și puțină sare, până se omogenizează.
Adăugăm piureul de sfeclă roșie, uleiul și laptele și omogenizăm compoziția.
Încorporăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.
Aluatul de pancakes cu sfeclă roșie va avea consistența unei smântâni ușor fluidă.
Îl lăsăm să se odihnească 15 minute pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul.
Apoi, ungem tigaia cu puțin ulei, o punem la încins. Cu un polonic, sau un dispenser dacă avem, întindem un strat mai gros din aluat pe suprafața tigăii.
Rumenim frumos clătitele pe ambele părți.
Eu am folosit o tigaie cu diametrul de 20 cm și au rezultat 7 clătite.
Pregătim crema pentru Mini tortulețe din clătite cu sfeclă roșie.
Amestecăm amidonul cu făina și puțin lapte rece.
Restul de lapte îl punem la fiert.
Când atinge punctul de fierbere, adăugăm amestecul de amidon cu făină și lapte rece și amestecăm intens până la omogenizare. Adăugăm și un praf de sare.
Zahăr nu am adăugat în cremă, deoarece laptele condensat este foarte dulce, la fel și dulceața de trandafiri.
Fierbem crema de lapte până se îngroașă ca o budincă, amestecând continuu. O acoperim cu folie și o dăm la rece.
Când crema este complet răcită, introducem mixerul în ea și încorporăm laptele condensat.
Apoi o punem în săculețul unui posh, adăugând și dulceața de trandafiri pe margine, pentru a crea un degrade frumos.
Formăm mini tortulețe din clătite cu sfeclă roșie, decupându-le în forme de inimioare sau ce forme dorim și umplându-le cu crema de lapte și dulceață de trandafiri.
Le servim celor dragi, urându-le o primăvară frumoasă și plină de realizări.