Pleurotus în crustă de pesmet cu parmezan

de Maria Udrea
4069 vizualizări
Pleurotus în crustă de pesmet cu parmezan într-un bol rustic, alături de un bol cu cremă de brânzeturi și două solnițe

Pentru a-i surprinde pe cei dragi cu o gustare delicioasă, am preparat o rețetă de ciuperci pleurotus în crustă de pesmet cu parmezan. Foarte gustoase au ieșit și crocante, așa ca pieptul de pui crispy. Iar servite cu un sos de brânzeturi cu usturoi și verdeață sunt perfecte pentru orice masă din zi.

Ne plac ciupercile pleurotus pentru că sunt foarte la îndemână în orice sezon. Le preparăm foarte des trase la tigaie și le servim cu usturoi și mămăliguță – Vedeți Aici Rețeta.

Însă rețeta preferată cu astfel de ciuperci este rețeta de ciorbă din ciuperci pleurotus cu pui. Este preferata familiei din categoria ciorbelor acrișoare și picante. O întâlniți și sub denumirea ”Ciorbă falsă de burtă”, pentru că are gustul asemănător cu ciorba de burtă.

Ce conține rețeta de pleurotus în crustă de pesmet cu parmezan

Am optat, pentru crusta ciupercilor, la combinația de pesmet cu parmezan, tare gustoasă. Ciupercile se fierb, în prealabil, în apă cu sare. Apoi se scurg, se trec prin făină, ouă și amestecul de pesmet cu parmezan. Se prăjesc în baie de ulei până se rumenesc frumos și devin crocante. Se pot prepara și la cuptor, dacă nu vă împăcați cu preparatele prăjite în ulei.

Anterior am mai preparat o rețetă de ciuperci pleurotus pana la friteuza cu are cald. Ai mei le preferă în ulei.

Se pot prepara chiar și în crustă din fulgi de porumb.

Găsiți pe blog mai multe rețete de preparate în crustă crocantă( carne, pește, legume, etc.)

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de pleurotus în crustă de pesmet cu parmezan.

Pleurotus în crustă de pesmet cu parmezan într-un bol rustic, alături de un bol cu cremă de brânzeturi și două solnițe

Pleurotus în crustă de pesmet cu parmezan

Pentru a-i surprinde pe cei dragi cu o gustare delicioasă, am preparat o rețetă de… Aperitive Pleurotus în crustă de pesmet cu parmezan European Printează
Porții: 12 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 7 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru preparare ciuperci:
  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • apă + sare
  • 2 ouă
  • sare și piper
  • 50 gr parmezan răzuit
  • 100 gr pesmet
  • 100 gr făină
  • 200 ml ulei pentru prăjit
  • Pentru crema de brânzeturi cu usturoi:
  • 4-5 căței de usturoi
  • sare
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 150 gr cremă de brânză
  • 50 gr parmezan
  • 1 lingură smântână
  • pătrunjel și mărar verde

 

MOD DE PREPARARE

Mai întâi curățăm ciupercile de impurități și le punem la fiert în 2 litri de apă cu o linguriță de sare. Le fierbem aproximativ 30-40 de minute, apoi le lăsăm la scurs într-o sită, timp în care ne ocupăm de celelalte ingrediente.

Amestecăm într-un bol ouăle cu un praf de sare și altul de piper. Adăugăm și o linguriță de făină.  În alt bol punem făina, iar în al treilea amestecăm pesmetul cu parmezan.

Separăm ciupercile în mici buchețele. Pe cele care sunt mari le lăsăm individuale. Punem tigaia cu ulei la încins. Trecem ciupercile prin făină, apoi prin compoziția de ouă și la final prin amestecul de pesmet cu parmezan. le rumenim frumos pe toate părțile în uleiul încins. Apoi le scoatem pe prosoape de hârtie pentru a se scurge de surplusul de ulei.

Pentru crema de brânzeturi cu usturoi, curățăm usturoiul, îl pisăm presărat cu sare și îl amestecăm cu ulei, ca pentru mujdei. Adăugăm crema de brânză, smântâna și pesmetul. Tocăm câteva fiere de pătrunjel și câteva de mărar și le adăugăm în cremă. Servim ciupercile pleurotus în crustă de pesmet cu parmezan trecute prin această delicioasă și picantă cremă. Sunt gustoase atât calde cât și reci.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: