Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui

de Maria Udrea
17 comentarii
Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui

Foarte gustoasa aceasta ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui!

Am vrut initial sa fac ciorba falsa de burta, adica doar din ciuperci pleurotus, asa cum a facut-o bucatarasul Ina, dar ai casei au exclamat in cor: fara carneeeee?
Si asa a aparut pieptul de pui in ea :))))))
Oricum sursa de inspiratie a fost reteta Inei, pentru care ii foarte multumesc!

O alta reteta interesanta de ciorba de pe blog, pe care v-o recomand, este reteta de ciorba de burechite. Burechitele sunt un fel de tortellini cu aspect de săculet. Este o ciorba foarte gustoasa si consistenta ce nu mai necesita paine la masa.

Dar gasiti pe blog mai multe retete de ciorba de unde va puteti inspira.

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 500 gr piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 radacina telina
  • 6 buc gogosari murati
  • 1 capatana usturoi
  • 200 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri otet
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4 l apa

Mod de preparare pentru ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui

Pregatim ingredientele

Pieptul de pui il taiem in fasii.

Ceapa se toaca solzisori, iar radacinoasele se dau pe razatoare.

Ciupercile se taie julien, la fel si ardeiul.

Preparare ciorba

Punem,mai intai,pieptul de pui la fiert in apa cu putina sare, pana cand se formeaza spuma deasupra, apoi o inlaturam.
Ciupercile, spalate bine, se adauga peste pieptul de pui dupa inlaturarea spumei.
Legumele se calesc in putin ulei, apoi se adauga la ciorba, cand ciupercile sunt bine patrunse.
Mai tarziu, adaugam si ardeiul.
Curatam usturoiul si il presam apoi il amestecam cu galbenusurile, doua linguri de otet si smantana.
Diluam amestecul format cu putina supa fierbinte, apoi il adaugam, treptat, in ciorba, amestecand energic, pentru a nu se branzi smantana.
Potrivim de sare si piper, o mai lasam 10 minute pe foc si-i gata ciorba.
Servim ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui fierbinte cu ardei iute.
Pofta buna!

TIPS

Cantitatea de usturoi se va pune in functie de gustul fiecaruia, eventual isi va pune fiecare separat in timpul servirii.
De asemeni otetul se poate inlocui cu zeama de lamaie.

Ciorba-pleurotus-piept-pui-1

Ciorba-pleurotus-piept-pui-3

[/preparare]

Rețete înrudite

17 comentarii

Rodica Condrea 5 November 2014 - 8:21

Ce-mi place ciorbica asta,mult mai usoara decat cea de burta.Foarte frumoase cana si farfurioara!!!

Răspuns
Maria Udrea 5 November 2014 - 8:29

Multumesc frumos, Rodica, pentru apreciere! Si mie mi-a placut si ciorbica si cana pe care am achizitionat-o de la Horezu.

Răspuns
Anonim 5 November 2014 - 13:29

abia astept sa fac si eu ciorbica asta

Răspuns
Anonim 5 November 2014 - 13:31

cred ca ie buna ciorba

Răspuns
Maria Udrea 5 November 2014 - 13:39

Da, ie buna! 😀

Răspuns
simonacallas 5 November 2014 - 18:55

Minunata ciorbita ai facut, trebuie sa o testez si eu 🙂

Răspuns
Maria Udrea 6 November 2014 - 5:27

Multumesc, Simona! Chiar a fost buna!

Răspuns
Didi 6 November 2014 - 5:47

ce vase frumoase ai! …am ceva decorat asemanator din targ de la Alexandria, dar n-am apucat sa folosesc. am expus-o si decoreaza bucataria 🙂

Răspuns
Maria Udrea 6 November 2014 - 6:01

Didi, am fost pe la Horezu si mi-am achizitionat cateva vase. Din pacate sunt tare scumpe!

Răspuns
Cristina 6 November 2014 - 7:39

Imi place ciorbita ta!

Răspuns
Maria Udrea 6 November 2014 - 17:39

ma bucur ca iti place ciorbita mea! Pup!

Răspuns
Anonim 7 November 2014 - 13:39

Foarte frumoasa prezentarea Merisor! Felicitari!

Răspuns
DiaMar bucataria galbena 7 November 2014 - 16:23

O bunatate.

Răspuns
Alina Vicu 8 November 2014 - 8:23

Imi plac la nebunie ciupercile astea, iar ciorba facuta cu ele este cu siguranta delicioasa!

Răspuns
Alina Vicu 8 November 2014 - 8:23

Imi plac la nebunie ciupercile astea, iar ciorba facuta cu ele este cu siguranta delicioasa!

Răspuns
AncaEncutu 11 December 2015 - 4:51

Mari, mi-ai facut o pofta…si nu am gogoșari murati 🙁

Răspuns
Maria Udrea 11 December 2015 - 5:36

Puuup, Ancuta! merge si fara gogosari murati, pui altfel de ardei.

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.