Foarte gustoasa aceasta ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui!
Am vrut initial sa fac ciorba falsa de burta, adica doar din ciuperci pleurotus, asa cum a facut-o bucatarasul Ina, dar ai casei au exclamat in cor: fara carneeeee?
Si asa a aparut pieptul de pui in ea :))))))
Oricum sursa de inspiratie a fost reteta Inei, pentru care ii foarte multumesc!
O alta reteta interesanta de ciorba de pe blog, pe care v-o recomand, este reteta de ciorba de burechite. Burechitele sunt un fel de tortellini cu aspect de săculet. Este o ciorba foarte gustoasa si consistenta ce nu mai necesita paine la masa.
Dar gasiti pe blog mai multe retete de ciorba de unde va puteti inspira.
Ingrediente
- 500 gr ciuperci pleurotus
- 500 gr piept de pui
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1/2 radacina telina
- 6 buc gogosari murati
- 1 capatana usturoi
- 200 gr smantana
- 2 galbenusuri
- 2 linguri otet
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel verde
- 4 l apa
Mod de preparare pentru ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui
Pregatim ingredientele
Pieptul de pui il taiem in fasii.
Ceapa se toaca solzisori, iar radacinoasele se dau pe razatoare.
Ciupercile se taie julien, la fel si ardeiul.
Preparare ciorba
Punem,mai intai,pieptul de pui la fiert in apa cu putina sare, pana cand se formeaza spuma deasupra, apoi o inlaturam.
Ciupercile, spalate bine, se adauga peste pieptul de pui dupa inlaturarea spumei.
Legumele se calesc in putin ulei, apoi se adauga la ciorba, cand ciupercile sunt bine patrunse.
Mai tarziu, adaugam si ardeiul.
Curatam usturoiul si il presam apoi il amestecam cu galbenusurile, doua linguri de otet si smantana.
Diluam amestecul format cu putina supa fierbinte, apoi il adaugam, treptat, in ciorba, amestecand energic, pentru a nu se branzi smantana.
Potrivim de sare si piper, o mai lasam 10 minute pe foc si-i gata ciorba.
Servim ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui fierbinte cu ardei iute.
Pofta buna!
TIPS
Cantitatea de usturoi se va pune in functie de gustul fiecaruia, eventual isi va pune fiecare separat in timpul servirii.
De asemeni otetul se poate inlocui cu zeama de lamaie.
[/preparare]
17 comentarii
Ce-mi place ciorbica asta,mult mai usoara decat cea de burta.Foarte frumoase cana si farfurioara!!!
Multumesc frumos, Rodica, pentru apreciere! Si mie mi-a placut si ciorbica si cana pe care am achizitionat-o de la Horezu.
abia astept sa fac si eu ciorbica asta
cred ca ie buna ciorba
Da, ie buna! 😀
Minunata ciorbita ai facut, trebuie sa o testez si eu 🙂
Multumesc, Simona! Chiar a fost buna!
ce vase frumoase ai! …am ceva decorat asemanator din targ de la Alexandria, dar n-am apucat sa folosesc. am expus-o si decoreaza bucataria 🙂
Didi, am fost pe la Horezu si mi-am achizitionat cateva vase. Din pacate sunt tare scumpe!
Imi place ciorbita ta!
ma bucur ca iti place ciorbita mea! Pup!
Foarte frumoasa prezentarea Merisor! Felicitari!
O bunatate.
Imi plac la nebunie ciupercile astea, iar ciorba facuta cu ele este cu siguranta delicioasa!
Imi plac la nebunie ciupercile astea, iar ciorba facuta cu ele este cu siguranta delicioasa!
Mari, mi-ai facut o pofta…si nu am gogoșari murati 🙁
Puuup, Ancuta! merge si fara gogosari murati, pui altfel de ardei.