Salată de cartofi cu murături în sos de muștar

de Maria Udrea
8275 vizualizări
Salată de cartofi cu murături în sos de mușta, într-un bol de sticlă, pe un ștergar gri, alături de furculiță și două solnițer

Pentru una dintre gustările zilei merită preparată această rețetă de salată de cartofi cu murături în sos de muștar. Este gustoasă, dulce-acrișoară și foarte consistentă. Se poate prepara în varianta de post cu maioneză de muștar, sau în varianta de frupt(dulce) cu maioneză clasică.

De data aceasta noi am optat pentru maioneza clasică.

Am prezentat anterior rețeta de salată de murături cu sos de muștar. Am spus acolo că o voi folosi la astfel de salate ca în rețeta de față. Dacă nu ați încercat până acum murăturile în sos de muștar încă mai aveți timp să le preparați. Sunt grozav de gustoase și puteți amesteca toate legumele de pe piață, pentru murături.

O altă rețetă de salată simplă și gustoasă pe care v-o recomand de pe blog este rețeta de salată de cartofi cu ton file și ceapă roșie.

Noi adorăm salatele pe bază de cartofi și le preparăm foarte des în diferite combinații. Aș mai aminti aici și rețeta de salată de cartofi cu ardei copți și maioneză. Este o salată caldă, simplă și tare gustoasă.

Rețetă de salată de cartofi cu murături în sos de muștar

Pentru rețeta de față am desfăcut un borcan de 1 kg cu salată de murături. Și cum legumele din salată au fost tăiate cam neuniform, am optat pentru a le mărunți cu ajutorul blenderului vertical. Adăugând cartofi, sosul de muștar s-a dovedit a fi puțin, așa că am mai adăugat puțină maioneză clasică. Tocmai ce preparasem o salată de vinete cu maioneză și am oprit de acolo 3 linguri. Pentru perioadele de post voi pregăti maioneză de muștar. Câteva măsline negre adăugate și file de ton din conservă au dat un plus de savoare salatei.

Dacă și voi adorați salatele de acest gen, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de salată de cartofi cu murături în sos de muștar.

Salată de cartofi cu murături în sos de mușta, într-un bol de sticlă, pe un ștergar gri, alături de furculiță și două solnițer

salată de cartofi cu murături în sos de muștar

Pentru una dintre gustările zilei merită preparată această rețetă de salată de cartofi cu murături… Salate Salată de cartofi cu murături în sos de muștar European Printează
Porții: 8 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.9/5
( 13 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi albi
  • 900 gr salată de murături în sos de muștar
  • 3 linguri de maioneză de muștar, sau clasică
  • 150 gr file de ton în ulei de măsline
  • 50 gr măsline negre
  • verdeață pentru decor

MOD DE PREPARARE

Modul de preparare al acestei salate este foarte simplu. Nu avem decât de fiert cartofii în coajă, în apă cu sare. Îi curățăm și îi tocăm în cuburi, ca pentru orice salată de cartofi.

Desfacem borcanul cu salata de murături și punem conținutul într-un bol.

Mărunțim ingredientele cu ajutorul blenderului, dar urmărim să nu le transformăm în piure.

Apoi amestecăm cartofii cu această pastă. În funcție de gust, mai putem adăuga puțină sare.  Puteți să vă opriți aici, pentru că salata este gustoasă și în acest stadiu.

Nouă ne plac salatele cu mai multă maioneză, așa că am mai plusat cu 3 linguri de maioneză de muștar.  În afara perioadelor de post putem pune maioneză clasică. Maioneza de muștar se prepară ca și maioneza clasică. Punem 3-4 lingurițe de muștar în bolul mixerului și îl mixăm picurând treptat ulei, ne oprim din adăugat ulei atunci când obținem o consistență cremoasă și stabilă. Pentru 3-4 lingurițe de muștar este suficient să adăugăm 200-250 ml de ulei. Mai adăugăm sare, piper și puțină zeamă de lămâie.

Iar pentru un plus de gust și aspect, am adăugat în salată și măsline negre, fără sâmburi și file de ton bine scurs, din conservă.

Este foarte gustoasă, chiar merită preparată o astfel de salată.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.