Supă de chimen cu crutoane aromate

de Maria Udrea
6847 vizualizări
Porție de supă de chimen servită cu crutoane aromate și pătrunjel verde, alături de oala cu supă, două solnițe și un set de boluri cu crutoane, verdeață și chimen

Am tot auzit despre această supă de chimen cu crutoane aromate că este tare gustoasă, dar este și un leac pentru diferite afecțiuni. Chimenul este unul dintre condimentele mele preferate, deci am știut din start că voi adora această supă.

Este una dintre cele mai simple supe. Dar, pe cât de simplă este, pe atât de gustoasă, mai ales servită cu crutoane aromate.

Vedeți aici una dintre rețetele mele de crutoane aromate!

Chimenul este adesea folosit în diferite  preparate pentru întărirea sistemului imunitar. Este o bună sursă de energie, având în conținut vitaminele  A, C, E si B6 și minerale precum fier, mangan, cupru, calciu, magneziu, fosfor și potasiu.

Consumul regulat de chimen ajută la îmbunătățirea digestiei și la întărirea imunității organismului. Ajută  la tratarea unor probleme de piele, probleme respiratorii, combate stările de greață și anemia, alungă oboseala și insomnia etc.

Consumat sub formă de ceai ajută chiar și la pierderea în greutate,  după cum ne asigură specialiștii în nutriție.

Câteva impresii despre rețeta de supă de chimen cu crutoane aromate

Supa de chimen se prepară foarte rapid, necesită ingrediente puține și chiar este gustoasă. Cantitățile ingredientelor și le poate ajusta fiecare după propriul gust. De exemplu, eu m-am inspirat după rețeta găsită pe blogul lui Adi Hădean. Dar mi-am ajustat cantitatea ingredientelor după propriul gust. Am pus mai mult chimen și mai puțină boia de ardei. Dacă am pus mai mult chimen, am pus mai mult ulei și, de asemeni mai multă apă. În schimb, făină am pus mai puțină, atât cât să asigure consistență supei. În apă am fiert și un morcov și o ceapă pentru un plus de gust.

O altă rețetă de supă interesantă și foarte apreciată de pe blog este rețeta de supă cremă de usturoi. Dacă n-ați testat-o încă, vă recomand cu încredere rețeta!

Dacă și voi adorați chimenul în preparate, găsiți pe blog mai multe rețete de aluaturi dar și mâncăruri cu chimen.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta pentru supă de chimen cu crutoane aromate.

Porție de supă de chimen servită cu crutoane aromate și pătrunjel verde, alături de oala cu supă, două solnițe și un set de boluri cu crutoane, verdeață și chimen

Supă de chimen cu crutoane aromate

Am tot auzit despre această supă de chimen cu crutoane aromate că este tare gustoasă,… Mâncăruri de post Supă de chimen cu crutoane aromate European Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 14 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1200 ml apă
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingură cu vârf de chimen
  • 2,5 linguri de ulei
  • 2 linguri de făină
  • 1/2 linguriță de boia dulce
  • Pentru crutoane:
  • 4 felii mari de pâine
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 linguriță de boia de ardei afumată
  • 1/4 linguriță de chimen pudră

MOD DE PREPARARE

Mai întâi punem o oală cu apa la fiert. Când apa începe să clocotească, adăugăm sarea și amestecăm pentru dizolvare. Adăugăm în apă o ceapă curățată și crestată și un morcov mare curățat și tăiat în două. Lăsăm legumele să fiarbă până când sunt bine pătrunse și își lasă aroma în supă.

Între timp, punem uleiul într-o tigaie la încins și adăugăm semințele de chimen. Le lăsăm să se rumenească în ulei pentru 2 minute, la foc mic. Scurgem uleiul de semințe și îl punem din nou la foc.  Semințele le adăugăm în supa care fierbe. În tigaia cu ulei adăugăm cele două linguri de făină amestecate cu boiaua de ardei. Amestecăm bine făina în ulei până când se hidratează și absoarbe tot uleiul.

Strecurăm supa și o adăugăm treptat peste făina din tigaie, amestecând intens cu un tel pentru a se omogeniza. Mai lăsăm supa să fiarbă 1-2 minute, apoi stingem focul.

Pentru prepararea crutoanelor aromate tăiem feliile de pâine în cuburi și le punem într-o tavă de cuptor. Le stropim cu ulei de măsline și presărăm peste ele condimentele și usturoiul curățat și tocat rondele subțiri.

Punem tava cu crutoane aromate la cuptorul încins la 200 de grade pentru 10 minute.

Servim delicioasa supă de chimen cu crutoane aromate decorată cu pătrunjel verde și semințe de chimen.

Spor la preparat și poftă bună la savurat!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: