Salată de pui cu țelină și maioneză

de Maria Udrea
4811 vizualizări
Două porții de salată de pui cu țelină și maioneză, pe un platou alb

Salatele cu maioneză sunt preferatele noastre, chiar dacă nu fac parte din mâncărurile sănătoase. Le preparăm mai mult pentru mese festive, dar și în weekendurile când se reunește familia la povești. De data aceasta vreau să împărtășesc cu voi rețeta de salată de pui cu țelină și maioneză.

Este o salată destul de simplu de preparat și din ingrediente puține. Dar se poate adapta după gusturile fiecăruia. De exemplu, am văzut pe blogul Rețetepapabun.ro, al prietenei mele Gaby Duceag, o rețetă interesantă de salată, în care a adăugat și măr, dar și iaurt. Si eu adaug mere verzi în salata simplă de țelină cu morcovi. Este interesantă combinația.

Una dintre cele mai adorate astfel de salate de pe blog o puteți descoperi la rețeta de salată de ciuperci cu piept de pui și maioneză. Este una dintre cele mai des preparate salate, de sărbători și la evenimente mai speciale.

Cum se prepară rețeta de salată de pui cu țelină și maioneză

Rețeta de față este ușor asemănătoare cu cea menționată mai sus. Ciupercile sunt înlocuite cu țelină crudă. Și mai adăugăm și morcov crud, dar și morcov murat și castraveți murați. Maioneza este preparată cu un singur gălbenuș de ou și cantitate dublă de muștar.

Este o salată foarte gustoasă, este spornică și va arăta minunat pe platourile cu aperitive festive.

Două porții de salată de pui cu țelină și maioneză, pe un platou alb Bol cu salată aperitiv, decorată cu mărar

Se poate servi pe felii de pâine prăjite, în coșulețe crocante de aluat sau în cupe de ardei, de roșii, pe frunze de salată verde, de andive, etc.

O altă rețetă de salată din crudități cu maioneză pe care o adorăm, este salata de varză cu morcovi, țelină și maioneză.

Dar avem mai multe astfel de rețete pe blog, cu maioneză sau fără, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de pui cu țelină și maioneză.

Două porții de salată de pui cu țelină și maioneză, pe un platou alb

Salată de pui cu țelină și maioneză

Printează
Porții: 8 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 8 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru baza salatei:
  • 500 gr piept de pui
  • apă + sare și piper pentru fiert carnea
  • 250 gr țelină crudă
  • 1 morcov crud
  • 4-5 castraveciori murați
  • 1 morcov mic, murat
  • Pentru maioneză:
  • 1 gălbenuș de ou, crud
  • 2 lingurițe de muștar
  • 400 ml ulei de floarea soarelui
  • sare după gust
  • 1 linguriță de apă minerală
  • 2 lingurițe suc de lămâie

MOD DE PREPARARE

Începem cu pregătirea pieptului de pui, iar în timp ce acesta fierbe în apă cu sare și câteva boabe de piper, pregătim maioneza. Putem adăuga în supa de pui și o foaie de dafin, pentru un gust deosebit.

Așadar fierbem bucățile de pui în apă cât să fie bine acoperite și adăugăm 1/4 linguriță cu sare. Înlăturăm spuma care se formează deasupra supei și lăsăm carnea să fiarbă până când se pătrunde bine. O strecurăm, apoi și o lăsăm la răcit, după care o tocăm mărunt. O acoperim și o lăsăm să rămână suculentă, până când pregătim și celelalte ingrediente. Supa de pui o putem folosi la alte preparate, sau o punem în tăvițe pentru cuburi de gheață și o congelăm. Tare bine ne va prinde mai târziu la diferite mâncăruri.

Pentru maioneză amestecăm gălbenușul cu muștarul în bolul mixerului, apoi picurăm treptat uleiul, în timp ce amestecăm intens. Când maioneza capătă consistență, adăugăm suc de lămâie, după gust și apă minerală pentru cremozitate și pentru diminuarea gustului de ulei. Potrivim gustul maionezei cu sare.

Când avem pieptul de pui și maioneza pregătite, putem pregăti și celelalte ingrediente.

Curățăm țelina și morcovul crud și le dăm pe răzătoare, apoi le amestecăm imediat cu 1-2 linguri de maioneză, pentru a nu oxida.

Tocăm castraveciorii murați mărunt, sau îi dăm pe răzătoare. Mai dăm pe răzătoare și un morcov murat, dar opțional. Eu l-am avut rondele de morcovi în borcanul cu castraveciori și de aceea le-am folosit și pe acelea.

Amestecăm, apoi toate ingredientele și completăm cu maioneză.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai salatei

Potrivim gustul cu sare și piper, dar și cu suc de lămâie, dacă dorim salata mai acrișoară.

Două porții de salată de pui cu țelină și maioneză, pe un platou alb Bol cu salată aperitiv, decorată cu mărar

Este foarte gustoasă, chiar merită preparată.

Două porții de salată de pui cu țelină și maioneză, pe un platou alb Bol de sticlă cu salată aperitiv, decorată cu mărar

Data viitoare o voi prepara cu o parte de maioneză și una de iaurt sau de smântână.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de salată de ciuperci cu ceapă marinată și maioneză.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.