Această salată de varză cu morcovi, țelină și maioneză este printre preferatele mele, mai ales toamna când apare varza roșie.
O prepar chiar și de sărbători și are mare trecere în rândul celor care o savurează. Este delicioasă și alături de o garnitură sau o friptură, dar merge tare bine și pe platourile cu aperitive festive.
O putem servi în cupe de ardei multicolori sau în cruste de mini tarte – vedeți aici rețeta crustelor. Crustele de mini tarte pot fi preparate fie în forma de copt pe flacăra aragazului, în formă electrică sau la cuptor.
Mai găsiți pe blog, tot din categoria salatelor și rețeta de salată de țelină cu morcov și mere. Lipsește varza, dar este absolut delicioasă și în această combinație.
Dar mai găsiți pe blog astfel de rețete de salată, pentru inspirație.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de varză cu morcovi, țelină și maioneză.
Ingrediente
- 1 varză albă(mică, sub 1 kg)
- 1 varză roșie(mai mică decât cea albă)
- 1 rădăcină țelină(medie)
- 4-5 morcovi
- 1 legătură mărar verde
- sare
- piper
- Pentru maioneză:
- 1 gălbenuș crud
- 1 linguriță muștar clasic
- 300-350 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- zeama de la o lămâie
- 1 lingură apă minerală
Mod de preparare pentru salată de varză cu morcovi, țelină și maioneză
Pregătim legumele
Îndepărtăm primele foi de la varza albă și de la cea roșie, apoi le tocăm în franjuri. Punem franjurile de varză într-un bol, presărăm sare peste ele și le frecăm puțin pentru a pătrunde sarea cât mai mult în acestea. Lăsăm franjurile de varză cu sare deoparte timp de 7-8 minute, pentru a-și lăsa sucul în bol.
Curățăm țelina, o dăm pe răzătoarea mare, curățăm morcovii și îi dăm pe răzătoarea mare.
Scurgem varza de sucul lăsat și o punem într-un bol adânc. Adăugăm ingredientele date pe răzătoare, mărarul tocat și le lăsăm la odihnit 10-15 minute. Le mai amestecăm din când în când pentru a se întrepătrunde bine gusturile.
Între timp preparăm maioneza
Punem în bolul mixerului gălbenușul, muștarul și un praf de sare și le mixăm, picurând treptat și ulei.
Când maioneza își mărește consistent volumul, adăugăm zeama de lămâie și continuăm cu picurarea uleiului.
Apa minerala o adăugăm spre final, pentru a mai tăia din gustul intens de maioneză, dar și pentru ca maioneza să devină mai cremoasă.
Potrivim gustul cu sare, în funcție de cat de mult am sărat salata.
Scurgem salata de lichidul pe care l-a lăsat, apoi o amestecăm cu maioneza și o dăm la frigider, acoperită, până în momentul servirii.
La salata de varză cu morcovi, țelină și maioneză se mai poate adăuga și 1-2 mere verzi, date pe răzătoare, dau un gust fructat, salatei.
Să vă fie de folos!