Pentru una dintre gustările zilei, merită preparată această rețetă de salată de cartofi cu ceapă verde și mărar și cu dressing din iaurt cu usturoi.
Am zis să mai profit de ceapa încă verde din grădină și de mărar, de asemeni verde. Deja s-a instalat canicula și în 2-3 zile va fi totul uscat. Noi adorăm astfel de salate pe bază de cartofi. Rețetele sunt versatile, cartofii pot fi combinați cu foarte multe alte ingrediente.
Una dintre rețetele preferate de pe blog este rețeta de salată de cartofi cu ton file și ceapă roșie marinată. Este simplă, gustoasă și răcoroasă, dar și sățioasă. este perfectă și pentru zilele de post cu dezlegare la pește.
O altă rețetă de salată simplă și gustoasă pe bază de cartofi de pe blog este rețeta de salată de cartofi cu ardei copți și maioneză. Și aceasta este extrem de gustoasă și merge servită și caldă, dar și rece, de la frigider.
Ce conține rețeta de salată de cartofi cu ceapă verde și mărar
Pentru rețeta de față preparăm un sos de iaurt cu usturoi și mărar, ușor asemănător cu sosul grecesc tzatziki. Acesta va fi dressingul pentru cartofii fierți în apă cu sare. Iar la acest dressing mai adăugăm ceapă verde și gata-i salata. Punem bolul cu salată la rece pentru 30 de minute, apoi ne putem răsfăța cu gustul ei savuros și răcoros.
Dacă și voi adorați genul acesta de salate simple și răcoroase, găsiți pe blog mai multe rețete. Le descoperiți în secțiunea ”Salate”. Mai găsiți și rețete de sosuri și de băuturi răcoroase, din fructe și legume.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de salată de cartofi cu ceapă verde și mărar.
INGREDIENTE
- 1 kg cartofi albi
- apă și sare, pentru fiert
- 250 gr iaurt grecesc
- 3-4 căței de usturoi
- 2 lingurițe cu ulei de măsline
- 1 legătură de mărar verde
- 2 legături de ceapă verde
- sare și piper, după gust
MOD DE PREPARARE
Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în cuburi. Îi punem la fiert în apă rece, iar când încep să fiarbă adăugăm și o linguriță de sare. Avem grijă să nu îi fierbem foarte rău să nu se transforme în piure. Îi testăm cu o furculiță și când aceasta pătrunde cu ușurință în ei îi scurgem de apă într-o sită. Lăsăm cartofii să se răcească și ne ocupăm de sos.
Curățăm usturoiul și îl pisăm în mojar presărat cu sare. Îl amestecăm cu puțin ulei de măsline, și puțin piper măcinat ca la mujdei.
Spălăm bine mărarul verde și îl tocăm mărunt. Spălăm foile de la ceapa verde și le tocăm în rondele. Nu punem și partea albă, doar frunzele.
Amestecăm iaurtul cu usturoiul, mărarul și ceapa verde.
Adăugăm cartofii fierți, scurși și răciți, omogenizăm bine salata și o punem la rece.
Este chiar gustoasă, consistentă și răcoroasă această salată de cartofi cu ceapă verde și mărar, chiar merită preparată!