Salată de țelină cu morcov și mere

de Maria Udrea
5035 vizualizări
Salată de țelină cu morcov și mere verzi în bol de sticlă și pe felie de pâine

Pentru gustările de peste zi sau pentru un platou cu aperitive, preparăm și rețeta de salată de țelină cu morcov și mere verzi. Este foarte gustoasă, este consistentă și hrănitoare.

Salatele de crudități ne plac foarte mult și nu ezităm să le includem printre aperitivele de sărbători. Una dintre rețete pe care o preparăm, îndeosebi, cu ocazia sărbătorilor de iarnă este rețeta de salată de varză cu morcovi, țelină și maioneză. O preparăm iarna pentru că atunci găsim varză roșie pe piață. Însă merge preparată și cu varză murată.

De exemplu, eu pun gogoșari umpluți cu salată de varză la borcan și, uneori, îi transform într-o astfel de salată cu maioneză. Scurg bine salata de varză, toc și gogoșarii în fâșii și adaug 2-3 linguri de maioneză. Sunt delicioși.

Iar o altă astfel de rețetă de salată pe care o mai prepar și are mare succes este rețeta de salată de crudități cu brânză și rucola. Are o combinație de ingrediente care cucerește instant atât gusturile și privirile.

Cum preparăm rețeta de salată de țelină cu morcov și mere verzi

Pentru prepararea rețetei de față nu avem de făcut decât să curățăm ingredientele și să le dăm pe răzătoare. Apoi le asezonăm cu un dressing simplu și le amestecăm cu cremă de brânză și verdeață.

Crema de brânză o putem prepara în casă după propriul gust – vedeți aici o rețetă. De data aceasta eu am apelat la crema de brânză din comerț, amestecată cu verdeață.

Dacă și voi obișnuiți să preparați astfel de salate, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira. Le descoperiți în secțiunile ”Salate” și ”Aperitive”. Mai găsiți câteva și în categoria rețetelor de post.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de țelină cu morcov și mere verzi.

Salată de țelină cu morcov și mere verzi în bol de sticlă și pe felie de pâine

Salată de țelină cu morcov și mere verzi

Pentru gustările de peste zi sau pentru un platou cu aperitive, preparăm și rețeta de… Salate Salată de țelină cu morcov și mere European Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 14 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 /2 rădăcină de țelină
  • 1 morcov
  • 2 mere verzi
  • 300 gr cremă de brânză cu verdeață
  • 1/2 legătură de mărar verde
  • sare și piper după gust
  • suc de lămâie după gust

MOD DE PREPARARE

Cantitățile ingredientelor le puteți adapta după propriul gust. Puteți adăuga mai mulți morcovi sau mai multe mere. Țelina are gust neutru, ușor acid, însă gustul dulce al morcovilor este completat perfect de gustul acrișor al merelor verzi.

Curățăm toate aceste ingrediente, le clătim bine și le dăm pe răzătoarea mare. Eu am folosit robotul. Le stropim imediat cu suc de lămâie să nu oxideze și le amestecăm cu crema de brânză și mărarul verde tocat mărunt.

Potrivim gustul cu sare și piper și gata-i delicioasa salată de țelină cu morcov și mere verzi.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai salatei de crudități

Într-un timp scurt și cu un minimum de efort ne asigurăm una dintre gustările zilei.

Salată de țelină cu morcov și mere verzi în bol de sticlă și pe felie de pâine Salată de țelină cu morcov și mere verzi în bol de sticlă și pe felie de pâine

O astfel de salată poate fi servită în cupe de ardei, în frunze de andive sau în diferite cruste de aluaturi. Crustele de mini tarte sunt ideale. Dar în lipsa acestora putem să servim salata și cu pâine prăjită.

Spor și poftă bună!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.