Buchete de păstăi galbene în bacon afumat

de Maria Udrea
1603 vizualizări
Buchete de păstăi galbene în bacon afumat pe un platou alb, alături de două solnițe

Pentru că este sezonul păstăilor de fasole le includem foarte des în alimentația noastră preparând diferite rețete din ele. De data aceasta am preparat o rețetă de buchete de păstăi galbene în bacon afumat. Este o rețetă de gustare pe care o putem servi la orice masă din zi.

Păstăile înfășurate în bacon sunt gustoase atât calde cât și reci. Sunt perfecte de luat și în pachetul pentru gustarea de la serviciu.

Ne plac păstăile de fasole mai ales preparate sub formă de salate sau mâncăruri scăzute. Cel mai des prepar rețeta de fasole verde cu usturoi. Este preferata tuturor.

Iar pe locul doi este rețeta de salată de fasole păstăi cu maioneză și usturoi. Pe aceasta o combin adesea și cu dovlecei – vedeți aici rețeta. Este foarte gustoasă și răcoroasă în această combinație. O servim rece, abia scoasă din frigider în zilele caniculare de vară.

Și pentru că ne plac preparatele cu păstăi de fasole sau teci cum li se mai spune popular, îmi asigur pentru iarnă și câteva borcane cu păstăi de fasole verde în saramură. Se păstrează foarte bine și pot fi incluse în orice rețetă cu păstăi.

Despre rețeta de buchete de păstăi galbene în bacon afumat

Pentru rețeta de azi avem două etape de preparare a păstăilor. În prima etapă le fierbem în apă cu sare. În a doua etapă le dăm la cuptor înfășurate în bacon. Timpii de preparare sunt relativ scurți pentru ambele etape. Urmărim ca păstăile de fasole să fie pătrunse, dar să rămână ușor al dente.

Cel mai bine se comportă în această rețetă tecile de fasole de culoare verde, cele fideluță.  Și arată mai aspectuoase datorită culorii de un verde intens. Eu de data aceasta am avut teci galbene. Acestea îi plac mai mult mamei mele și are grădina plină  de ele.

Baconul l-am achiziționat direct feliat subțire. Se înfășoară foarte bine pe buchetele de păstăi.

Buchete de păstăi galbene în bacon afumat pe un platou alb și într-un bol, alături de două solnițe

Dacă și voi adorați mâncărurile pe bază de păstăi verzi sau galbene, vă invit să descoperiți pe blog mai multe rețete. Sunt rețete din toate categoriile: aperitive, supe și ciorbe, mâncăruri scăzute, dar și conserve.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de buchete de păstăi galbene în bacon afumat.

Buchete de păstăi galbene în bacon afumat pe un platou alb, alături de două solnițe

Buchete de păstăi galbene în bacon afumat

Pentru că este sezonul păstăilor de fasole le includem foarte des în alimentația noastră preparând… Aperitive Buchete de păstăi galbene în bacon afumat European Printează
Porții: 10 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 5 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 500 gr păstăi de fasole
  • 1500 ml apă
  • 1 lingură de sare grunjoasă
  • 1 crenguță de mărar cu floare
  • 150 gr bacon afumat, feliat subțire
  • puțină boia de ardei afumată.

MOD DE PREPARARE

Mai întâi curățăm păstăile de fasole de capete, apoi le clătim bine în apă rece.

Punem o oală cu apa la fiert și adăugăm crenguța de mărar. Este opțional mărarul, dar mie îmi place aroma pe care o oferă. Cel uscat are aroma și mai puternică și neapărat cu floare.

Când apa începe să fiarbă adăugăm sarea și amestecăm până la dizolvare. Adăugăm păstăile și le lăsăm să fiarbă 10-12 minute. Timpul de fierbere depinde și de tipul păstăilor. Nu toate fierb la fel. Dacă sunt mai mature vor fierbe în timp mai îndelungat.

După fierbere scurgem păstăile de fasole și le lăsăm să se tempereze. Între timp pornim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pentru a forma buchete de păstăi galbene în bacon afumat grupăm câte 10-12 păstăi sau chiar mai multe. Înfășurăm fiecare grup în câte o felie de bacon pe care o așezăm la mijlocul buchetului.

Așezăm buchetele într-o tavă cu hârtie de copt la bază. Presărăm boia de ardei peste ele și le dăm la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade Celsius. Nu trebuie decât să se rumenească frumos baconul, pentru că păstăile de fasole sunt deja pătrunse.

Colaj de poze cu pașii de preparare a buchetelor de fasole păstăi Buchete de păstăi galbene în bacon afumat pe un platou alb și într-un bol, alături de două solnițe Buchete de păstăi galbene în bacon afumat pe un platou alb, alături de două solnițe

Sunt foarte gustoase păstăile de fasole preparate astfel, încercați-le pentru a vă convinge!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.