Salată de fasole păstăi cu maioneză și usturoi

de Maria Udrea
0 comentarii
Salată de fasole păstăi cu maioneză și usturoi

Cum apar păstăile de fasole pe piață, prima dată prepar cu ele această delicioasă rețetă: Salată de fasole păstăi cu maioneză și usturoi.

Ne place foarte mult servită și ca aperitiv, cu pâine prăjită, dar și alături de orice friptură.

Și îmi place în mod deosebit să o prepar cu păstăi de fasole grasă. Parcă este mai gustoasă și mai sățioasă.

Iar dacă și usturoiul este abia recoltat, deliciul este maxim.

Rețeta Salată de fasole păstăi cu maioneză și usturoi este clasică. Folosesc la ea doar păstăi de fasole, maioneză, usturoi și mărar. Mai există și varianta cu iaurt și maioneză, sau varianta Salată de fasole verde cu ardei copt și maioneză.

O altă idee este această Rețetă de Pastă de fasole verde cu maioneză și usturoi.

Toate sunt gustoase și se prepară ușor, cu doar câteva ingrediente.

Cert este că ne plac mult salatele aperitiv cu maioneză. Și le prepar destul de des, mai ales de sărbători, sau în weekenduri.

Salata de păstăi de fasole o prepar și iarna, cu păstăi congelate, sau cu păstăi conservate la borcan – Vedeți aici Rețeta!

Și mai includ păstăile de fasole în câteva Rețete de ardei iuți la borcan, pentru iarnă. Se combină perfect cu ardeii iuți și le mai diminuează șin gustul picant.

Adevărul este că îmi plac toate preparatele cu păstăi de fasole, de la supe sau ciorbe, la mâncăruri scăzute și salate.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Salată de fasole păstăi cu maioneză și usturoi

Salată de fasole păstăi cu maioneză și usturoi

Printează
Porții: 8 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 11 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 kg păstăi de fasole grasă
  • 1 legătură de mărar verde
  • 3-4 căței de usturoi
  • sare și piper
  • Pentru maioneză:
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 linguriță de muștar
  • 300 ml ulei
  • 1 lingură apă minerală
  • sare și zeamă de lămâie, după gust

MOD DE PREPARARE

Mai întâi punem un vas cu apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm 1/2 linguriță de sare.

Curățăm păstăile de fasole de capete, le spălăm bine în apă rece și le rupem în jumătăți. Le adăugăm în apa care fierbe și le lăsăm doar până se pătrund ușor. În aproximativ 8-10 minute păstăile de fasole sunt deja pătrunse. Dar, depinde și de tipul de fasole.

Punem păstăile de fasole, fierte, într-o sită și le lăsăm la scurs.

Între timp, preparăm maioneza.

Într-un bol, amestecăm gălbenușul cu muștarul, un cățel de usturoi răzuit și un praf de sare.

Începem să picurăm uleiul și mixăm energic ingredientele până obținem consistența dorită.

Spre final, adăugăm zeamă de lămâie, după gust, 1-2 căței de usturoi răzuiți și apa minerală.

Adăugând apă minerală mai diminuăm din gustul de ulei, dar conferim și cremozitate maionezei.

Când păstăile de fasole sunt răcite, le tocăm mai mărunt. Tocăm și mărarul verde, spălat în prealabil.

Amestecăm toate îngredientele într-o salatieră și dăm salata la rece, cel puțin 30 de minute, înainte de a o servi.

Este foarte gustoasă rece, de la frigider.

Vedeți mai jos și Rețeta Salată de fasole păstăi cu maioneză și usturoi, în imagini:

NOTE

Nu fierbem păstăile de fasole prea mult, trebuie să rămână al dente! După ce amestecăm ingredientele, mai putem adăuga usturoi, răzuit, sau presat, după gust.

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.