Cu aceasta reteta de Biscuiti aperitiv cu cascaval si chimen, mi-am sporit colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in fata televizorului, sau cu care imi pot incanta musafirii.
Se prepara rapid si nu necesita ingrediente multe, insa trebuie facuta portie tripla, ca dispar reede la cat de buni sunt.
Din aceasta cantitate mie mi-au rezultat 25 de biscuiti.
Ingrediente
- 1 ou
- 100 gr cascaval
- 100 gr unt
- 150 gr faina
- 1/2 lingurita boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita seminte de chimen
- 1 varf lingurita piper
- 1 varf lingurita sare
Mod de preparare
Iata cat de simplu se prepara reteta de Biscuiti aperitiv cu cascaval si chimen!
Spargem oul intr-un bol si adaugam pe rand toate ingredientele, mai putin faina pe care o vom pune treptat, in timp ce amestecam restul ingredientelor.
Untul trebuie sa fie usor moale, pentru a-l putea incorpora in aluat.
Ne oprim din a pune faina cand aluatul este usor moale, dar nu foarte lipicios.
Punem aluatul intr-o punga si il dam la rece pentru o ora, apoi il intindem pe masa infainata intr-o foaie de 4-5 mm grosime si cu ajutorul unei forme, decupam biscuitii.
Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem pentru 10-15 minute la 200 de grade.
Sunt foarte buni si de efect, se pot servi atat calzi cat si reci.
8 comentarii
As vrea si eu sa rontai, mai ales saraturi din astea :)))) Weekend frumos! Va pupacim!
Laura, au iesit asa de buni, dar putini rau! M-au certat ca doar le-am deschis apetitul si musai maine sa fac iar :))))))))))))) Week-end frumos si voua! Muah!
Excelenta ideea, minunati au iesit biscuitii, felicitari Merisor!
Multumesc, Simona! Te pup!
Ce buni trebuie sa fie!
Pup Merisor si weekend minunat!
Pup si eu, Lulu!
Week-end minunat si la casa ta!
Pfff, cate as manca….:)
Adina, si eu as manca acum, ca tare putini am facut! 🙂