Biscuiti si briose cu lamaie si mac

de Maria Udrea
4 comentarii
Biscuiti si briose cu lamaie si mac

Aceste minunatii de biscuiti si briose cu lamaie si mac sunt foarte bune de servit alaturi de cafeaua de la prima ora, sau de un ceai bun si aromat.

Le-am preparat cu mare drag pentru baietii mei, participand in acelasi timp si la campania „Iubim si Daruim cu Schar” organizata de Schar si Celiaci.ro.
Sunt preparate cu faina fara gluten de la Schar, faina care s-a comportat foarte bine si pe care o recomand cu toata increderea.

Mai gasiti pe blog si o reteta de Biscuiti cu scortisoara, foarte fragezi, gustosi si aromati!

Biscuiti si briose cu lamaie si mac

Biscuiti si briose cu lamaie si mac

Printează
Porții: 37 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.5/5
( 6 vot(uri) )

Ingrediente

  • 3 oua medii
  • 200 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa minerala
  • 500 g faina fara gluten
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri seminte de mac
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf sare

Portii: 12 briose si 25 biscuiti;
Timp de preparare: 45 minute

Mod de preparare pentru biscuiti si briose cu lamaie si mac

Incepem cu pregatirea aluatului pentru biscuiti.

Mixam ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand se spumeaza, apoi adaugam uleiul, apa minerala si, treptat, faina amestecata cu praful de copt.
Adaugam faina pana cand obtinem un aluat mult mai gros decat cel de clatite si necursiv.
Incorporam apoi macul, coaja rasa de lamaie, esenta si zeama de lamaie si omogenizam bine totul.
Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute, pentru a se sparge bulele de apa minerala.

Formam si coacem biscuitii

Umplem cu aluatul odihnit, formele de briose cam pana la 3/4 din capacitatea lor.
Nivelam aluatul in forme cu muchia unei linguri umezita in apa.

Le asezam intr-o tava de copt si le dam la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Din restul aluatului, eu am preparat niste biscuiti in forma de inimioara la aparatul de waffe, care mie mi se par de mare efect.

Sunt foarte aromati si tocmai buni de servit mai ales dimineata, langa cafeluta energizanta.
Se servesc pudrati cu zahar.
Sa va fie de folos!

Daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter

Rețete înrudite

4 comentarii

Simona Callas 14 February 2016 - 17:10

Bunatati si deliciosenii ai facut aici, nici nu as sti ce sa aleg. Poate ma lasi sa iau din fiecare 🙂 ❤

Răspuns
Maria Udrea 14 February 2016 - 17:13

Cu drag te-as servi, Simonel! Din fiecare cate vrei :-* <3

Răspuns
Laura Din 14 February 2016 - 18:32

Ce minunatii! <3

Răspuns
Maria Udrea 14 February 2016 - 19:10

Multzu! >:D<

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.