Snitele de porc in crusta de cartofi

de Maria Udrea
2 comentarii
Snitele de porc in crusta de cartofi

Sunt alatceva decat niste snitele clasice aceste snitele de porc in crusta de cartofi, mai gustoase și mai consistente.

Nici nu mai ai nevoie de garnitură la ele, poate doar de câteva legume proaspete alături.

Am vazut aceasta reteta la un bucataras dragalas – Mihaela63 si am zis ca trebuie incercata neaparat. Multzu, Mihaela, pentru inspiratie!

Ne plac snitelele tare mult, cred ca nu e saptamana in care sa nu fac, cel putin odata si imi place sa diversific compozitia de oua prin care le trec.

Cel mai des prepar Snitele de pui – reteta mea de baza.  Este reteta cea mai simpla pe care o stim cu totii de la mama sau de la bunica.

Iar cand doresc sa ma abat de la retetele clasice mai prepar Snitele de pui picante. Acestea au in compozitie si putin usturoi si sunt chiar neasteptat de gustoase.
Si varianta crustei de cartofi este foarte interesanta. Nu mai re nevoie sa prepar si garnitura la ele. Sunt foarte consistente si satioase.

Urmariti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare al snitelelor de porc in crusta de cartofi.

Ingrediente

  • 500 g file de porc
  • sare
  • piper
  • 4 cartofi medii
  • 4 oua micute
  • 2 linguri faina
  • 3-4 linguri pesmet
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g cascaval ras
  • ulei de palmier pentru prajit

Portii: 16;
Timp de preparare: 50 minute


Mod de preparare pentru snitele de porc in crusta de cartofi

De la inceput vreau sa mentionez ca am incercat doua variante de preparare a acestor snitele.
Adica o parte din snitele le-am preparat la cuptor si o parte le-am prajit.
Ce-i drept, sunt mai gustoase cele prajite, dar sunt mai sanatoase cele de la cuptor.
Deci, batem fileurile de carne bine, cu ciocanul de snitele, apoi le condimentam cu sare si piper si le lasam la odihnit 5-6 minute, pentru a patrunde sarea usor in ele.

Curatam cartofii, ii spalam si ii dam pe razatoarea mare. Apoi ii scurgem usor, presandu-i in maini si ii amestecam cu ouale, sare, piper, faina si pesmetul.

Punem la inceput faina, apoi completam cu pesmetul, pana obtinem o compozitie omogena.

Cum formam snitelele in crusta de cartofi

Luam cate o bucata de carne in mana si asezam peste ea din compozitia de cartofi si pe o parte si pe cealalta, asa incat sa o acoperim bine.
Asezam apoi snitelul astfel format, in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt.

Procedam la fel si cu restul snitelelor, pana cand se umple tava.
Le stropim apoi, usor, cu ulei de masline si dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, pana cand se rumenesc.
In ultimele 5 minute, adaugam deasupra lor si cascavalul ras, pentru a se gratina frumos.

 

Restul snitelelor le prajim in ulei incins, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta.

 

 

Eu am folosit ulei de palmier, este mai rezistent la prajire si mai sanatos.

NOTE:

  • In compozitia de cartofi se poate adauga si cascaval ras, sau parmezan.
  • As recomanda sa nu se scurga cartofii de tot, de sucul lor, pentru a nu iesi crusta prea uscata.

Sa va fie de folos!

Rețete înrudite

2 comentarii

Adina 15 February 2016 - 16:37

Foarte interesant, multam fain de reteta ! 🙂

Răspuns
Maria Udrea 15 February 2016 - 17:33

Multumesc de vizita si apreciere, Adina! Chiar interesante mi s-au parut si mie.

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.