Rulouri pane cu pui si gogosari

de Maria Udrea
16 comentarii
Rulouri pane cu pui si gogosari sectionate pe un platou alb, alaturi de un platou cu rosii cherry si doua cesti cu imprimeuri de maci

Aceste minunate rulouri pane cu pui si gogosari murati merita preparate pentru micul dejun din weekend, cand vrem sa-i surprindem pe cei dragi cu ceva mai de efect la masa. Pot fi servite si ca gustari pe parcursul zilei, dar pot fi luate si  in pachetul pentru pauza de masa de la serviciu. Sunt delicioase alaturi de legume proaspete si branzeturi.

Reteta este simpla, nu necesita multe ingrediente, dar puteti adauga ce doriti in interiorul feliilor de paine.

Se poate adauga sunca presata si cascaval ca la reteta de cordon bleu, mult adorata de familie.

Se pot adauga carnati de casa sau crenvursti – vedeti aici si o reteta de frigănele cu felii de pâine toast și cabanos.

Idei sunt multe si le putem pune in aplicare cu usurinta, timp si ingrediente sa avem.

Gasiti pe blog mai multe astfel de retete in sectiunea ”Aperitive” de unde va puteti inspira.

Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter

Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta rulourilor pane.

Ingrediente

  • 8 felii de paine toast
  • 4 pulpe de pui dezosate, preparate la gratar
  • 8 felii de gogosari murati
  • 2 oua
  • sare si piper
  • putina pudra de ghimbir
  • 1 lingura faina
  • 100 ml ulei

Portii: 4;
Timp de preparare: 15 minute

Mod de preparare pentru rulouri pane cu pui si gogosari murati

Mai intai asezam feliile de paine pe un tocator, sau pe un blat de lucru. Trecem peste ele cu sucitorul de aluaturi si le aplatizam usor. Putem folosi orice tip de paine toast, important este ca feliile de paine sa fie subtiri.
Felii de paine toast si un sucitor de lemn

Nu insistam foarte mult cu aplatizarea feliilor de paine pentru a nu le rupe.
Apoi asezam la un capat al feliei de paine cate o pulpa de pui dezosata sau piept de pui preparat la gratar, la cuptor sau la tigaie. Eu le-am avut preparate la gratar cu o zi inainte.

Langa carnea de pui asezam si cate o felie de gogosar murat. Putem pune si ardei proaspăt. Apoi rulam felia de paine, peste cele doua ingrediente. Daca nu se acoperă ingredientele din interiorul ruloului mai punem o felie de paine deasupra. Le putem prinde cu scobitori la capete.

Doua felii de paine aplatizate, una cu carne si gogosari

Intr-un bol amestecam ouale cu un praf de sare si putina pudră de ghimbir. Daca nu agreati ghimbirul, puneti piper. Adaugam si o lingura de faina, pentru a fi compozitia mai omogena. Trecem rulourile prin compozitia de oua si le rumenim in uleiul incins pentru cateva secunde pe fiecare parte. le scpoatem pe prosoape de hartie pentru a absorbi din ulei.

Rulouri din felii de paine cu carne si gogosari si compozitie de oua pentru a fi preparate pane Patru rulouri pane cu pui si gogosari rumenite in tigaia cu ulei

Servim aceste rulouri pane cu pui si gogosari murati, atat calde cat si reci, cu legume proaspete si un ceai bun.

Rulouri pane cu pui si gogosari sectionate pe un platou alb, alaturi de un platou cu rosii cherry si doua cesti cu imprimeuri de maci

Sunt tare de efect si se prepara rapid.

NOTA

  • Se pot tartina feliile de paine cu putina crema de branza. Se mai poate adauga in interior si putin cascaval sau mozzarella.

Sa va fie de folos!

 

Rețete înrudite

16 comentarii

Timea 11 February 2016 - 10:01

Tare bine arata!!!

Răspuns
Anonim 11 February 2016 - 10:05

Apetisant si sanatos, o reteta care trebuie incercata!

Răspuns
Maria Udrea 11 February 2016 - 12:51

Multumesc, Timea!

Răspuns
Maria Udrea 11 February 2016 - 12:51

Anonim, multumesc de vizita! 🙂

Răspuns
DiaMar bucataria galbena 11 February 2016 - 20:19

Si uite asa vin eu pe la tine la orele astea tarzii si ma bantuie toata noaptea bucatele tale.Eu dupa 7 seara nu papa nimicuta.

Răspuns
Maria Udrea 11 February 2016 - 20:54

Mihaela, iti opresc pentru maine dimineata, sau fac altele, ca mai am materie prima. 🙂

Răspuns
Geanina Ciobanu 12 February 2016 - 6:28

Cat de bine poate sa arate!Bravo, Meri!

Răspuns
Maria Udrea 12 February 2016 - 6:38

Multumesc, Geanina! Pup cu drag!

Răspuns
Mariana Robescu 12 February 2016 - 7:05

Simplu si bun! Daca le pregatim maine sotilor, la micul-dejun, asa ceva, sigur vor fi incantati. Si duminca zic sa le facem ceva dulce. Oare ei ce ne surpriza ne vor face? Eu ma multumesc cu o floare. Pup Maria

Răspuns
Maria Udrea 12 February 2016 - 7:09

Eheeee, Mariana, vedem noi ce surprize ne pregatesc ei! :)))
Am pregatit si o inimioara dulce, ca nu se putea fara.
Multumesc de vizita si apreciere! Pupici si imbratisari!

Răspuns
Laura Nechita 12 February 2016 - 9:21

Arata extrem de apetisant, acum am vazut si modul ingenios de preparare! Bravoo, Merisor! 😡

Răspuns
CRISTINA-IULIANA Pana 12 February 2016 - 9:48

Buna idee ptr mic-ul dejun in familie! Savuroase si satioase! >:D<

Răspuns
Maria Udrea 12 February 2016 - 10:14

Multumesc, Laura! Mi-a placut cum se comporta painea de la ei.

Răspuns
Maria Udrea 12 February 2016 - 10:21

Multumesc, Crisule!

Răspuns
Laura Din 13 February 2016 - 9:16

Vai, cum arata!!! Ce-as gusta si eu! 😀

Răspuns
Maria Udrea 14 February 2016 - 12:44

Pup, Laura! Cu drag te-as servi!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.