Aceste minunate rulouri pane cu pui si gogosari murati merita preparate pentru micul dejun din weekend, cand vrem sa-i surprindem pe cei dragi cu ceva mai de efect la masa. Pot fi servite si ca gustari pe parcursul zilei, dar pot fi luate si in pachetul pentru pauza de masa de la serviciu. Sunt delicioase alaturi de legume proaspete si branzeturi.
Reteta este simpla, nu necesita multe ingrediente, dar puteti adauga ce doriti in interiorul feliilor de paine.
Se poate adauga sunca presata si cascaval ca la reteta de cordon bleu, mult adorata de familie.
Se pot adauga carnati de casa sau crenvursti – vedeti aici si o reteta de frigănele cu felii de pâine toast și cabanos.
Idei sunt multe si le putem pune in aplicare cu usurinta, timp si ingrediente sa avem.
Gasiti pe blog mai multe astfel de retete in sectiunea ”Aperitive” de unde va puteti inspira.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter
Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta rulourilor pane.
Ingrediente
- 8 felii de paine toast
- 4 pulpe de pui dezosate, preparate la gratar
- 8 felii de gogosari murati
- 2 oua
- sare si piper
- putina pudra de ghimbir
- 1 lingura faina
- 100 ml ulei
Portii: 4;
Timp de preparare: 15 minute
Mod de preparare pentru rulouri pane cu pui si gogosari murati
Nu insistam foarte mult cu aplatizarea feliilor de paine pentru a nu le rupe.
Apoi asezam la un capat al feliei de paine cate o pulpa de pui dezosata sau piept de pui preparat la gratar, la cuptor sau la tigaie. Eu le-am avut preparate la gratar cu o zi inainte.
Langa carnea de pui asezam si cate o felie de gogosar murat. Putem pune si ardei proaspăt. Apoi rulam felia de paine, peste cele doua ingrediente. Daca nu se acoperă ingredientele din interiorul ruloului mai punem o felie de paine deasupra. Le putem prinde cu scobitori la capete.
Intr-un bol amestecam ouale cu un praf de sare si putina pudră de ghimbir. Daca nu agreati ghimbirul, puneti piper. Adaugam si o lingura de faina, pentru a fi compozitia mai omogena. Trecem rulourile prin compozitia de oua si le rumenim in uleiul incins pentru cateva secunde pe fiecare parte. le scpoatem pe prosoape de hartie pentru a absorbi din ulei.
Servim aceste rulouri pane cu pui si gogosari murati, atat calde cat si reci, cu legume proaspete si un ceai bun.
Sunt tare de efect si se prepara rapid.
NOTA
- Se pot tartina feliile de paine cu putina crema de branza. Se mai poate adauga in interior si putin cascaval sau mozzarella.
Sa va fie de folos!
16 comentarii
Tare bine arata!!!
Apetisant si sanatos, o reteta care trebuie incercata!
Multumesc, Timea!
Anonim, multumesc de vizita! 🙂
Si uite asa vin eu pe la tine la orele astea tarzii si ma bantuie toata noaptea bucatele tale.Eu dupa 7 seara nu papa nimicuta.
Mihaela, iti opresc pentru maine dimineata, sau fac altele, ca mai am materie prima. 🙂
Cat de bine poate sa arate!Bravo, Meri!
Multumesc, Geanina! Pup cu drag!
Simplu si bun! Daca le pregatim maine sotilor, la micul-dejun, asa ceva, sigur vor fi incantati. Si duminca zic sa le facem ceva dulce. Oare ei ce ne surpriza ne vor face? Eu ma multumesc cu o floare. Pup Maria
Eheeee, Mariana, vedem noi ce surprize ne pregatesc ei! :)))
Am pregatit si o inimioara dulce, ca nu se putea fara.
Multumesc de vizita si apreciere! Pupici si imbratisari!
Arata extrem de apetisant, acum am vazut si modul ingenios de preparare! Bravoo, Merisor! 😡
Buna idee ptr mic-ul dejun in familie! Savuroase si satioase! >:D<
Multumesc, Laura! Mi-a placut cum se comporta painea de la ei.
Multumesc, Crisule!
Vai, cum arata!!! Ce-as gusta si eu! 😀
Pup, Laura! Cu drag te-as servi!