Biscuiți șprițați cu pudră de roșcove

de Maria Udrea
0 comentarii
Biscuiți șprițați cu pudră de roșcove

Printre fursecurile preparate pentru sărbătorile de iarnă se număară și acești Biscuiți șprițați cu pudră de roșcove.

Pentru că m-a cuprins dorul gustului din copilărie, de bisciuiții șprițați, am preparat acești Biscuiți șprițați cu aromă de vanilie și m-am gândit să-i prepar și cu cacao.

Dar căutând în cămară, am dat peste pudra de roșcove pe care îmi place tare mult să o folosesc în aluaturi.

Nu aș putea spune că influențează foarte mult gustul, precum cacaua, doar culoarea și textura, ceea ce-mi place mult.

Dar, depinde și câtă folosim, evident.

Mai multe rețete de biscuiți găsiți pe blog, în secțiunea Dulciuricategoria Fursecuri.

Biscuiți șprițați cu pudră de roșcove

Biscuiți șprițați cu pudră de roșcove

Printează
Porții: 110 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.5/5
( 4 vot(uri) )

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 200 gr untură de porc
  • 200 gr smântână
  • 200 gr zahăr tos
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 700 gr făină
  • 30 gr pudră de roșcove
  • zahăr vanilat, pentru pudrat

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru rețeta de Biscuiți șprițați cu pudră de roșcove.

Punem în bolul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos, smântâna și esența.
Le mixăm până se omogenizează compoziția. Nu ne vom speria dacă se separă puțin grăsimea, pentru că se va omogeniza aluatul la final.
Cernem o parte din făină împreună cu pudra de roșcove și bicarbonatul peste compoziția din vas.
Omogenizăm din nou compoziția, cu acest amestec, folosind brațul pentru aluaturi.
Adăugăm, treptat și restul de făină, punând atât cât să iasă un aluat ușor ferm și nelipicios.
Transferăm aluatul pentru biscuiți șprițați cu pudră de roșcove într-o pungă de folie alimentară și îl dăm la rece pentru o oră.
Apoi, asamblăm forma pentru biscuiți șprițați la mașina de tocat carne.
Trecem aluatul prin mașina de tocat și implicit prin forma pentru biscuiți și rupem fâșii de aluat de 7-8 cm lungime.
Le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de  aproximativ 1 cm.
Dăm tava la cuptor pentru 10-12 minute, la 180 de grade, sau până când biscuiții șprițați încep să se rumenească ușor pe margini.
Îi servim pudrați ușor cu zahăr vanilat.
Îi putem păstra în cutii metalice cu capac, aproximativ două săptămâni.
Dacă nu agreați untura, folosiți în loc de 200 gr untură, 250 gr unt gras.
Să vă fie de folos!
Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.