Am terminat cu aluaturile dulci, pentru sărbători, iar cu aceste Sărățele cu brânză telemea și chimen, am dat startul la preparat aluaturi sărate.
Au ieșit tare bune, ușor crocante, dar sfărâmicioase, deoarece am combinat untul cu untura de porc, dar și cu puțin iaurt.
Pentru cei care nu agreează untura, mai am pe blog o rețetă de sărățele doar cu unt, mai simple, preparate la aparatul de gofre.
De această dată am lucrat la două aparate. Jumătate le-am preparat la aparatul de gofre, iar jumătate în forma specială de copt pe flacără.
Cele din forma specială au ieșit mai subțiri și mai crocante, dar la fel de bune sunt în ambele variante.
Găsiți pe blog și o delicioasă rețetă de biscuiți aperitiv cu cașcaval afumat și bere cu ghimbir.
Ingrediente
- 250 gr brânză telemea veche, sărată
- 125 gr unt cu 82% grăsime
- 50 gr untură
- 125 gr iaurt
- 1 ou mare
- 2 lingurițe semințe de chimen
- piper alb
- 675 gr făină
Mod de preparare pentru sărățele cu brânză telemea și chimen!
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.