Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată

de Maria Udrea
0 comentarii
Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată

De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și această rețetă de borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată.

Foarte bună a ieșit așa cu gust dulce-acrișor și frumos colorată!

Din categoria rețetelor cu sfeclă roșie, recomand cu încredere și rețeta Clătite cu sfeclă roșie și cremă de brânză, dar și rețeta Mini tortulețe din clătite cu sfeclă roșie.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al ciorbei delicioase cu cartofi, sfeclă și costiță afumată.

Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată

Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată

Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

Ingrediente

  • 2 buc sfeclă roșie
  • 4 cartofi
  • 1 kg costiță afumată
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 2 cepe
  • 750 ml borș
  • 2 l apă
  • 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

Cum preparăm rețeta Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată.

Spălăm bine sfecla roșie și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită.
Porționăm costița, o spălăm bine în apă caldă și o punem la fiert în 2 l de apă.
În alt vas punem borșul la fiert.
Curățăm ceapa, o tocăm solzișori, iar morcovul și păstârnacul, le curățăm și le dăm pe răzătoare.
Când costița este ușor pătrunsă, adăugăm peste ea, mai întâi ceapa, apoi, după 7-8 minute și rădăcinoasele date pe răzătoare.
Urmează după alte 7-8 minute de fierbere, cartofii curățați și tocați cuburi.
Între timp curățăm și sfecla fiartă și o tocăm cuburi. O adăugăm peste restul ingredientelor de pe foc.
Adăugăm și ardeiul tocat cuburi și borșul fiert aproximativ 20-30 de minute.
Mai lăsăm gustosul borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, să se întrepătrundă gusturile.
După stingerea focului adăugăm pătrunjelul verde tocat.
Se servește simplu, cu smântână, cu ardei iuți, sau cum îl preferă fiecare. Este tare gustos în orice variantă.
Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată

Dacă și voi adorați ciorbele acrișoare, vă invit să descoperiți pe blog mai multe rețete, în secțiunea Supe/Ciorbe.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.