Oare este cineva care să nu adore minunatele brânzoaice sau poale-n brâu moldovenești?
Sunt delicioase, mai ales proaspăt scoase din cuptor ce te îmbie cu aroma lor.
Dar sunt bune și reci, servite la mic dejun, alături de o cană cu lapte sau iaurt.
Ne plac aluaturile umplute, chiar dacă uneori sunt mult prea calorice. Nu mâncăm în fiecare zi, așa că din când în când ne permitem să ne răsfățăm cu diferite plăcinte dulci sau sărate, cu cornuri umplute sau simple, etc. Anterior v-am prezentat și una dintre rețetele mele preferate de cornuri. Este vorba de rețeta de cornuri cu brânză și gem de prune. Ador această combinație din copilărie, când serveam la mic dejun pâine unsă cu unt și gem de prune, iar deasupra adăugam și o felie de brânză sărată.
Și dacă am amintit de cornuri cu gem, vă recomand de pe blog și rețeta de pariziene cu gem de gutui. Puteți opta pentru gemul preferat, oricum tot delicioase ies.
Dar găsiți pe blog mai multe rețete de cornuri sau plăcinte de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de brânzoaice sau poale-n brâu moldovenești.

Ingrediente
- Pentru aluat:
- 2 ouă
- 100 g unt
- 50 g zahăr vanilat
- 50 g zahăr obișnuit
- 600 g făină
- 250 ml de lapte
- 3 g drojdie uscată
- un vârf cuțit de sare
- 4 ml esență de lămâie
- Pentru umplutură:
- 550 g brânză de vaci proaspătă
- 75 g zahăr
- 50 g zahăr vanilat
- 1 ou + 1 albuș
- 2 linguri griș
- 50 g stafide
- un vârf de cuțit de sare
- 4 ml esență de lămâie
- Pentru uns:
- 1 gălbenuș
- 1 linguriță lapte
Porții: 12
Timp total de preparare + coacere: 2 ore
Mod de preparare pentru rețeta de brânzoaice sau poale-n brâu
Asamblare și coacere brânzoaice sau poale-n brâu moldovenești