Pentru a întâmpina ziua de 24 februarie( Dragobete) cu delicii culinare în culori tematice, am preparat o rețetă de brioșe red velvet cu cremă de cocos. Au ieșit minunate și ca gust și ca aspect, conform aprecierilor alor mei.
A devenit un trend ca pentru zilele în care sărbătorim iubirea să ne răsfățăm cu deserturi în culorile specifice sărbătorilor amintite, respectiv roșu și alb. Iar rețetele de deserturi red velvet sunt cele mai populare. Pentru a obține culoarea catifelei roșii putem folosi atât coloranți alimentari, cât și alte ingrediente colorate.
Sfecla roșie este ingredientul cel mai la îndemână pentru a obține acea culoare. Am folosit-o și eu în anumite rețete, atât de deserturi, cât și de aperitive.
Din categoria aperitivelor, găsiți pe blog o rețetă de clătite cu sfeclă roșie și cremă de brânză. Rețeta este ideală pentru a începe cu ea un weekend de poveste, alături de familie.
Iar din categoria deserturilor, vă recomand de pe blog rețeta de vafe red velvet cu sfeclă roșie. Merg decorate cu zahăr pudră, pentru a avea toate culorile specifice sărbătoririi iubirii față de cei dragi. Dar pot fi și glazurate cu ciocolată albă.
Cum preparăm rețeta de brioșe red velvet cu cremă de cocos
Pentru a prepara aluatul de brioșe red velvet, apelăm la rețeta clasică de aluat cu unt, ouă și iaurt. Eu am folosit chefir, pentru că din acesta am avut în frigider. Dar se poate folosi iaurt, sana sau smântână.
Nu am folosit sfeclă roșie de data aceasta, am folosit colorant alimentar sub formă de pudră. Pe acesta îl amestecăm și cu pudră de cacao, pentru a obține o culoare mai închisă.
Sincer, nu mă prea împac cu coloranții alimentari, dar din când în când ne mai încălcăm principiile.
Brioșele pot fi preparate și de 1 Martie și oferite ca mărțișoare celor dragi. Și dacă găsim hârtiuțe pentru brioșe cu alb și roșu, cu atât mai în temă vor fi.
Mai găsiți pe blog astfel de rețete destinate zilelor amintite mai sus, de unde vă puteți inspira. Le descoperiți tastând cuvintele ”Dragobete”, respectiv ”1 Martie” în caseta de căutare.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de brioșe red velvet cu cremă de cocos.
INGREDIENTE
- Pentru aluatul de brioșe:
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 125 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 2 ouă
- 150 gr kefir
- 250 gr făină
- 30 gr cacao
- 5 gr colorant roșu, pudră
- 10 gr praf de copt
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare.
- Pentru cremă:
- 250 gr mascarpone
- 150 gr lapte condensat
- 100 gr nucă de cocos
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1 praf de sare.
MOD DE PREPARARE
Pentru a prepara aluatul de brioșe red velvet, mai întâi lăsăm untul să se înmoaie la temperatura camerei timp de 30-40 de minute, pentru a-l putea spuma.
Îl punem în bolul mixerului, adăugăm zahărul pudră și amestecăm energic până când rezultă o compoziție cremoasă. Adăugăm pe rând ouăle și omogenizăm compoziția după fiecare. Apoi adăugăm chefirul în care dizolvăm bicarbonatul de sodiu. La final încorporăm făina amestecată cu puțină sare, praful de copt, pudra de cacao și colorantul.
Omogenizăm bine aluatul pentru brioșe red velvet și îl lăsăm la odihnit 10 minute. În acest interval de timp pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și punem hârtiuțe de brioșe în formele de copt.
Punem aluatul cu o lingură în formele de brioșe, umplând doar 3/4 din capacitatea lor. Apoi le coacem la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute.
Le lăsăm să se răcească și le decorăm cu cremă.
Crema pentru brioșe red velvet cu cremă de cocos se prepară simplu. Punem toate ingredientele în bolul mixerului și le amestecăm până la omogenizare.
Decorăm brioșele cu ajutorul săculețului pentru decorat dulciuri, cu dui stelat atașat.
Să vă fie de folos!
Poate vă mai interesează și rețeta de ruladă cu cremă de ciocolată albă.
Dar mai puteți testa și rețeta de mini tortulețe din clătite cu sfeclă roșie.