Pentru că la noi în casă, unii preferă deserturile cu nuci și ciocolată, iar alții preferă deserturile cu mere, am făcut o combinație și a ieșit această minunată Brownie cu cremă de mere și frișcă.
Blatul ușor umed cu ciocolată amăruie și nucă, crema de mere cu unt și multă scorțișoară și frișca vanilată, s-au combinat chiar perfect.
Este prima dată când folosesc frișca vanilată și îndulcită La Dorna și mi-a plăcut, mai ales cum s-a asortat la prăjitura mea.
Am folosit puțină, pentru că nu am știut cum va fi, dar merita pusă cantitate dublă.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 5 ouă, medii
- 125 g zahăr
- 100 g ciocolată amăruie
- 125 g unt( 82%)
- 125 g făină
- 75 g nucă măcinată
- 1 linguriță praf de copt
- 2 lingurițe esență de vanilie
- Pentru crema de mere:
- 750 g mere rase
- 100 g zahăr vanilat
- 1 linguriță scorțișoară
- 125 g unt( 82%)
- 1 lingură griș
- În plus:
- 200 g frișcă vanilată La Dorna
- fulgi de ciocolată, pentru decor
Porții: 25
Timp de preparare 60 minute
Dimensiuni forma de copt: 25/25 cm
Mod de preparare
Preparăm blatul pentru Brownie cu cremă de mere și frișcă
Preparăm crema de mere
Asamblare Brownie cu cremă de mere și frișcă
Poate vă place și Prăjitura cu foi fragede și umplutură de mere.
Mai multe rețete de negresă aici,
Și pe Lauras Sweet’s găsiți o colecție interesantă de negrese delicioase!