Tartă sărată cu brânză și baby spanac

de Maria Udrea
0 comentarii
Tartă sărată cu brânză și baby spanac

Foarte bună și frumoasă a ieșit această tartă sărată cu brânză și baby spanac!

Am combinat brânza de burduf cu brânză proaspătă, baby spanac și roșii deshidratate, într-un aluat fraged, ușor crocant, în care am adăugat și puțină pastă de jumări. Pasta de jumări bineînțeles că este opțională, o puteți exclude dacă nu aveți sau nu vă place.

Tarta este foarte gustoasă atât caldă, cât și rece, luată la pachet!

Mai găsiți pe blog și o rețetă de Plăcintă cu spanac, omletă și brânză, foarte gustoasă, pe care v-o recomand cu drag.

Tartă sărată cu brânză și baby spanac

Tartă sărată cu brânză și baby spanac

Printează
Porții: 12 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

Ingrediente

  • Pentru aluat( 13/35 cm):
  • 1 ou
  • 75 g unt
  • 25 g pastă de jumări sau untură
  • 50 ml apă rece
  • 325 g făină
  • sare
  • piper
  • Pentru umplutură:
  • 125 g baby spanac
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 50 g unt
  • 350 g brânză de burduf
  • 250 g brânză proaspătă, de vaci
  • 1 ou + 1 albuș
  • 4-5 buc. roșii deshidratate, în ulei
  • câteva frunze de busuioc
  • 1/2 legătură mărar
  • 1 lingură griș
  • 1 gălbenuș de ou pentru uns
  • puțină boia de ardei pentru pudrat

Mod de preparare pentru Tartă sărată cu brânză și baby spanac

Începem cu prepararea aluatului.
Punem într-un vas, untul rece, pe care îl tăiem în bucăți mai mici, pasta de jumări( sau untura) și oul.
Presărăm sare și piper, atât cât știm că suportă gustul nostru.
Cernem puțină făină peste ingrediente și începem să le amestecăm cu vârfurile degetelor.
Cernem treptat, restul de făină și o amestecăm cu compoziția formată, picurând și apa rece.
Frământăm rapid aluatul, până devine nelipicios și ferm, având grijă să nu se încălzească untul, ci să se mențină rece.
La aluaturile fragede untul trebuie, neapărat, să fie rece, la fel și restul ingredientelor pe care le adăugăm, astfel aluatul va fi unul nisipos.
Învelim aluatul în folie alimentară și îl dăm la rece pentru cel puțin o oră.

Pregătim umplutura de brânză și baby spanac

Amestecăm cele două feluri de brânză. Eu le-am strivit cu furculița.
Tocăm ceapa solzișori, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare.
Clătim frunzele de baby spanac și le scurgem bine.
Punem untul la topit și adăugăm usturoiul răzuit și 2 frunze de busuioc rupte mărunt.
Le amestecăm bine pentru a se aroma untul, apoi adăugăm ceapa și o lăsăm să se călească ușor.
Adăugăm apoi baby spanacul și îl amestecăm ușor până este bine pătruns, dar nu îl ținem mult pe foc, pentru a nu-și schimba culoarea.
Lăsăm, apoi, ingredientele să se răcească și le amestecăm cu brânza și mărarul tocat.
Tăiem roșiile deshidratate în cuburi mici și le adăugăm peste compoziția de brânză și baby spanac. Adăugăm oul întreg și albușul, apoi adăugăm și o lingură de griș, sau mai mult, dacă compoziția este moale.

Formăm și coacem tartă sărată cu brânză și baby spanac

Când aluatul este bine răcit, îl împărțim în două părți, dar nu egale.
2/3 din aluat îl folosim pentru a îmbrăca baza și pereții formei de tartă, iar 1/3 pentru grilajul de deasupra.
Aluatul de la baza tartei îl întindem mai întâi pe masa de lucru, apoi îl transferăm în forma de tartă unsă ușor cu unt.
Îmbrăcăm cu aluat și pereții laterali, presându-l cu degetele pentru a lua forma ondulată a pereților.
Peste aluat, întindem compoziția de brânză cu baby spanac și roșii deshidratate.
Aluatul oprit îl întindem pe masa de lucru, într-o foaie din care decupăm fâșii.
Împletim fâșiile deasupra compoziției de brânză cu baby spanac și roșii deshidratate și le ungem cu gălbenuș bătut, cu ajutorul unei pensule.
Presărăm puțină boia de ardei și coacem frumoasa Tartă sărată cu brânză și baby spanac, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau în funcție de cuptorul fiecăruia, până se rumenește frumos și aluatul este ușor crocant.
Am avut puține emoții cu această Tartă sărată cu brânză și baby spanac, pentru că am umplut la maxim forma de tartă.
Mi-a fost teamă că o să curgă brânza din ea, dar am răsuflat ușurată când am văzut că s-a copt perfect.
Am pus forma de tartă într-o altă tavă, de teamă să nu curgă în cuptor, așa că aveți grijă cât de mult umpleți formele de copt!
Noi am servit delicioasa tartă sărată cu brânză și baby spanac, alături de roșii cherry și un iaurt bun.
Iar pe cea care a rămas pentru a doua zi, am pus-o în pachetele pentru serviciu.
Să vă fie de folos!

Vă recomand, cu drag și această rețetă de tartă sărată de la Laura’s Sweets!

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.