Pentru că ne plac în mod deosebit macaroanele cu brânză le prepar foarte des, în diferite moduri. De data aceasta am preparat o rețetă de budincă de macaroane cu iaurt și brânză. Este foarte gustoasă și în această combinație și este mai ușoară.
Rețeta este asemănătoare cu cea a plăcintei cu iaurt și brânză. Înlocuim foile de plăcintă cu macaroane, sau cu altfel de paste. Putem pune chiar și paste scurte.
Vedeți aici și rețeta pentru plăcinta cu iaurt și urdă.
Și pentru că am amintit mai sus că prepar macaroanele cu brânză în mai multe moduri, las în continuare și linkurile către două din rețetele de pe blog:
- rețetă de macaroane cu brânză și zahăr caramelizat. Foarte bune ies și în această variantă. Zahărul caramelizat pătrunde din loc în loc printre celelalte ingrediente, oferind un gust desăvârșit.
- rețetă de budincă de macaroane cu brânză și merișoare. Este rețeta clasică a macaroanelor cu brânză cu care toți am crescut. Îl pregăteau mămicile, îl pregăteau bunicile și îl vor pregăti, probabil și nepoții noștri.
Cum preparăm rețeta de budincă de macaroane cu iaurt și brânză
Modul de preparare al rețetei de față este asemănător cu al celorlalte budinci de macaroane. Diferența constă în iaurtul adăugat. De asemeni și textura este mai diferită, datorită iaurtului. Este mai cremoasă și mai puțin consistentă decât budinca clasică de macaroane. Ai mei o preferă mai mult pe aceasta.
Dacă vă plac deserturile cu brânză, găsiți pe blog mai multe astfel de rețete, de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de budincă de macaroane cu iaurt și brânză.
INGREDIENTE
- 400 gr macaroane
- apă și sare pentru fiert
- 500 gr brânză proaspătă, de vaci
- 250 gr brânză telemea, sărată
- 400 gr iaurt grecesc cu 3.5 % grăsime
- 5 ouă
- 150 gr de zahăr tos
- 30 gr de zahăr vanilinat
- coaja răzuită de la o lămâie
- 20 gr unt pentru uns tava
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
MOD DE PREPARARE
Mai întâi fierbem macaroanele în multă apă cu o linguriță de sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Apoi le scurgem de apa în care au fiert, le clătim cu apă rece și le lăsăm într-o sită, până când pregătim compoziția cu iaurt și brânză.
Pornim cuptorul la 200 de grade Celsius, pentru a avea timp să se încălzească.
Punem brânza dulce și pe cea sărată într-un bol și adăugăm zahărul tos și zahărul vanilinat. Le amestecăm bine până când se omogenizează compoziția.
Eu obișnuiesc să combin în deserturile cu brânză, brânza proaspătă cu brânză sărată. Am văzut de mult în emisiunile culinare că se folosește combinația respectivă și tare mult mi-a plăcut. Are alt gust compoziția decât dacă punem doar brânză dulce. Încercați și vă veți convinge. Însă puteți să puneți doar brânză proaspătă și adăugați un praf de sare.
Peste compoziția de brânză cu zahăr adăugăm coaja de lămâie, ouăle și iaurtul și omogenizăm.
Ungem o tavă din belșug cu unt și adăugăm pastele scurse în ea. Eu am folosit o tavă cu dimensiunile de 23/36 cm.
Peste paste adăugăm compoziția de iaurt cu brânză și ouă și le amestecăm.
Punem tava la cuptor și coacem delicioasa budincă de macaroane cu iaurt și brânză pentru 40-45 de minute, la 200 de grade Celsius. O coacem până când se rumenește bine la suprafață, iar interiorul este bine închegat.
O lăsăm să se tempereze 10-15 minute, înainte de a o porționa.
Este delicioasă atât caldă cât și rece, decorată cu zahăr pudră.