Ciuperci cu brânzeturi și ouă de prepeliță

de Maria Udrea
0 comentarii 141 vizualizări
Ciuperci cu brânzeturi și ouă de prepeliță

Ne plac mult ciupercile umplute, cu carne sau legume, iar de data aceasta le-am încercat și în varianta Ciuperci cu brânzeturi și ouă de prepeliță.

Au ieșit minunate și au dispărut rapid de pe platou.

Am ales pentru umplut un amestec între brânza de burduf și o cremă de brânză cu verdeață și am adăugat puțină ceapă roșie.

Și am făcut loc și la câte un ou de prepeliță în fiecare ciupercă și tare bine s-au combinat toate.

Am preparat aceste delicioase ciuperci umplute la minunata friteuză cu aer cald. Este foarte utilă o astfel de friteuză în bucătărie, mai ales pentru cei care încearcă să evite grăsimile.

 

Vedeți și rețetele:

Ciuperci umplute cu legume și piept de pui

Ciuperci umplute cu legume în sos de roșii

Ingrediente

  • 6 ciuperci champignon, medii
  • 200 gr brânză de burduf
  • 50 gr cremă de brânză cu verdeață
  • 2 frunze de busuioc
  • oregano uscat
  • 1/2 ceapă roșie
  • 6 ouă de prepeliță

Mod de preparare ciuperci cu brânzeturi și ouă de prepeliță

Îndepărtăm codițele de la ciuperci și, opțional, pelicula de deasupra pălăriilor. Nu este neapărat nevoie să fie îndepărtată această peliculă, ciupercile se vor șterge cu prosoape absorbante, umezite. Eu am îndepărtat-o pentru că se desfăcea foarte ușor.
Așezăm ciupercile pe unul din grătarele friteuzei, pe hârtii de brioșe. Introducem grătarul pe raftul de la mijlocul friteuzei.
Pornim friteuza cu aer cald pe funcția manuală, pentru 15 minute, la 180 de grade.
Pregătim umplutura amestecând cele două tipuri de brânză cu ceapa tocată solzișori. Adăugăm și 2 frunze de busuioc tocate mărunt și puțin oregano uscat, pentru un plus de arome. Sare nu mai este nevoie să adăugăm, întrucât brânza de burduf este foarte sărată.
Lăsăm ciupercile 5 minute, doar să se pătrundă ușor, apoi trecem friteuza pe pauză și scoatem grătarul cu ciupercile.
Le umplem rapid cu crema de brânzeturi, lăsând un loc la mijloc unde spargem câte un ou de prepeliță.
Mai presărăm puțin oregano deasupra și introducem grătarul cu ciupercile umplute în friteuză.
Le lăsăm să se prepare în cele 10 minute rămase din timpul setat.
Ouăle se vor prepara suficient în acest timp, așa încât gălbenușul să rămână moale.
Sunt delicioase aceste ciuperci cu brânzeturi și ouă de prepeliță, calde sau reci, alături de legume proaspete, sau diverse sosuri!

Vedeți AICI mai multe rețete pregătite la această minunată friteuză!

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook – Click Aici.

Vă aștept cu surprize culinare și pe InstagramClick Aici, pe Pinterest – Click Aici  sau pe X – Click Aici.

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.