Foarte bun a ieșit acest Pui fraged de curte cu legume la grătar și mujdei de usturoi verde!
Puiul fraged de țară, preparat la cuptor, legume trase ușor pe grill, sos gustos de usturoi, ce poate fi mai bun decât atât?
Mi-au lipsit vinetele si dovleceii pentru a fi preparatul complet.
Ingrediente
- 1 pui fraged de curte
- 1/2 kg cartofi
- 1 morcov
- 300 gr fasole verde congelată
- 2 fire usturoi verde
- condimente: piper, boia dulce de ardei, oregano, cimbru
- 100 ml ulei
- sare
- apă
Mod de preparare
Pregatim ingredientele pentru Pui fraged de curte cu legume la grătar.
Din ulei și condimente facem o pastă cu care masăm bine puiul. Apoi îl așezăm într-un vas de yena cu capac și îl dăm la cuptor, pentru 40 de minute la 200 grade.
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în coajă, în apă cât să-i acopere.
Adăugăm si un praf de sare.
Nu îi fierbem prea rău, doar atât cât să se pătrundă ușor la testul cu furculița.
Curățăm morcovul și îl punem la fiert în apă cu puțină sare.
Cand morcovul este aproape fiert, adăugăm fasolea verde congelată și mai lăsăm vasul pe foc câteva minute, până se pătrunde și aceasta, cam 10 minute.
Usturoiul îl curățăm și îl tocăm mărunt, partea albă o pisăm bine, iar frunzele le tocăm cat mai fin.
Frecăm usturoiul cu puțină sare, o linguriță de ulei și puțin piper, apoi adăugăm puțină zeamă de la morcov și fasolea verde.
Curățăm cartofii, după ce s-au răcit și îi tăiem rondele.
Morcovul îl vom tăia tot rondele.
Ungem grillul cu puțin ulei și îl încingem bine pe foc după care așezăm rondelele de cartofi și morcov și le lăsăm 2-3 minute pe o parte și pe cealaltă.
Servim legumele alături de pui, stropite din plin cu usturoi.
Foarte gustos acest pui cu legume la gratar, vă recomand cu drag rețeta!