Rețetă de vinete și dovlecei caprese

de Maria Udrea
0 comentarii
Rețetă de vinete și dovlecei caprese

Vara aceasta ne-am răsfățat cu multe preparate din vinete și dovlecei, simple și tare gustoase, toate. Iar această rețetă de vinete și dovlecei caprese, a fost preferata alor mei și am repetat-o de câteva ori.

De data aceasta am preparat-o la friteuza cu aer cald.

Așa cum v-am spus și la alte rețete, este minunată o astfel de friteuză ce înglobează atât de multe funcții, o recomand cu toată încrederea!

Găsiți pe blog mai multe rețete pregătite la friteuza cu aer cald.

Rețetă de vinete și dovlecei caprese

Rețetă de vinete și dovlecei caprese

Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

Tot din categoria rețetelor inspirate după clasica rețetă italiană de salată caprese, vă recomand și rețeta Piept de pui caprese!

Ingrediente

  • 1 vânătă, medie
  • 1 dovlecel, mediu
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • oregano
  • frunze de busuioc
  • 450 gr mozzarella, în saramură
  • 5 roșii medii, rotunde

Rețetă de vinete și dovlecei caprese – Mod de preparare

Mai întâi pregătim vânăta și dovlecelul.

Spălăm bine ambele legume, le ștergem cu prosoape de hârtie și le feliem în rondele de aproximativ 4-5 mm.
Așezăm rondelele pe suprafețe plane și presărăm sare peste ele. Le lăsăm 10 minute să elimine din lichid, apoi le tamponăm cu hârtie absorbantă. Pe cele de vânătă le-am întors și pe cealaltă parte și am repetat procedeul, deoarece sucul acestora este ușor amar. Nu le-am mai lăsat decât 5-6 minute.
Feliem mozzarella și roșiile în rondele aproximativ egale cu cele de vânătă și dovlecel.
Cu ajutorul unei sticluțe cu pulverizator stropim rondelele de vânătă și dovlecel cu puțin ulei de măsline.
Presărăm peste ele oregano uscat.
Tapetăm cu hârtie de copt o tăviță cu grilaj de la friteuză.
Așezăm pe două rânduri, rondelele de vânătă și dovlecel.
Printre ele, așezăm rondele de mozzarella și roșii, precum și frunze proaspete de busuioc.
Mai presărăm sare și piper pe deasupra ingredientelor și introducem tăvița în friteuză, pe raftul de la mijloc.
Am pornit friteuza pe programul de cartofi, pentru 20 de minute, la 200 de grade, însă după 15 minute am oprit-o, pentru că atât au necesitat ingredientele pentru a se pătrunde și a se gratina frumos.
Sunt delicioase atât calde, cât și reci, servite simple, ca gustare, dar merg tare bine și lângă o friptură.
Sper că v-am convins să testați și voi această delicioasă și simplă rețetă!

Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.