Printre rețetele cu dovlecei pe care le pregătesc în plin sezon al dovleceilor de grădină se numără și rețeta de chiftele de dovlecei cu morcovi. Este una dintre cele mai simple rețete din categoria chiftelelor din dovlecei.
Prepar chiftelele din dovlecei în multe moduri. Una dintre aceste rețete pe care o găsiți pe blog este rețeta de chiftele de dovlecei cu brânză și ardei. Sunt tare gustoase atât calde cât și reci. Pot fi savurate la mic dejun, ca gustare printre mese, dar pot fi luate și la pachet.
O altă rețetă cu dovlecei apreciată de pe blog este rețeta de crochete de dovlecei cu brânză și somon afumat.
Iar rețeta de dovlecei în crustă din fulgi de porumb cu sos tzatziki a devenit pe loc preferata băieților mei. De prima dată când i-am preparat în crustă de porumb au avut un mare succes și a trebuit în aceeași zi să îi repet.
Ce conține rețeta de chiftele de dovlecei cu morcovi
Pentru rețeta de față, pe lângă dovlecei și morcovi am mai adăugat și usturoi, mărar verde și pătrunjel verde. Am potrivit textura compoziției cu două ouă și puțin pesmet și am adăugat cimbrișor și busuioc. Le-am preparat la tigaie că așa s-au cerut, însă pot fi lejer preparate și la cuptor.
De obicei în compoziția chiftelelor de dovlecei îmi place să adaug și brânză. De data aceasta le-am preferat simple și tare bune au ieșit. Ar fi mers puțin parmezan răzuit amestecat cu pesmetul, dar nu am avut.
După cum am mai spus, dovleceii sunt printre legumele preferate vara și nu numai și îi includ în fel și fel de preparate.
Găsiți pe blog o colecție de rețete cu dovlecei de unde vă puteți inspira.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de chiftele de dovlecei cu morcovi.
INGREDIENTE
- 2 dovlecei de mărime medie
- 2 morcovi mari
- 2 căței de usturoi
- 2 ouă
- 150 gr pesmet
- sare și piper, după gust
- 1/ 2 legătură de pătrunjel
- 1/2 legătură de mărar
- 2-3 linguri cu ulei pentru prăjit
MOD DE PREPARARE
Începem cu pregătirea ingredientelor. Spălăm dovleceii, îi ștergem și îi dăm pe răzătoarea mare. Presărăm puțină sare peste ei și îi lăsăm la deshidratat. Apoi stoarcem bine răzătura de dovlecei în mâini și o punem într-un bol.
Curățăm morcovii, îi clătim și îi dăm și pe aceștia pe răzătoarea mare. Dacă sunt suculenți îi stoarcem și pe ei de lichid. Adăugăm răzătura de morcovi în bolul cu dovlecei. Adăugăm și usturoiul răzuit, verdeața tocată, cele două ouă, pesmetul, sare și piper și cimbrișor și busuioc, uscate.
Amestecăm bine compoziția și dacă este ușor moale mai adăugăm pesmet.
Luăm câte o lingură din compoziție și formăm chiftele mai întâi rotunde, apoi le aplatizăm ușor.
Rumenim delicioasele chiftele de dovlecei cu morcovi într-o tigaie încăpătoare unsă cu ulei. Le întoarcem de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă.
Servim chiftelele atât calde cât și reci cu legume proaspete și brânzeturi sau cu diferite sosuri.
Merită să încercați rețeta pentru că este simplă, iar chiftelele delicioase.