Rețeta de cartofi natur de post este cea mai simplă rețetă de garnitură, dar este și cea mai populară. Indiferent că îi preparăm de post, sau de frupt, cartofii natur sunt alegerea perfectă pentru atunci când dorim un preparat rapid, dar gustos și sățios.
Dar nu numai în propria bucătărie sunt populari cartofii preparați în acest mod. Îi găsim la restaurante ca garnitură la friptură, mai ales la cea de pește, dar sunt serviți și la mesele pentru pomeni.
Găsiți aici și rețeta clasică, preparată cu unt.
Ne place mai mult varianta clasică, pentru că untul oferă un plus de gust și cremozitate cartofilor. Dar merită din plin preparată și varianta de post.
O altă variantă a preparării cartofilor, cu care ne delectăm des, în post o puteți descoperi la rețeta de cartofi la cuptor cu legume caramelizate. Cartofi la cuptor cu usturoi preparăm mereu, dar legumele caramelizate sunt absolut delicioase, adăugate deasupra cartofilor.
Cum se prepară cartofi natur de post
După cum am spus mai sus, rețeta de față se prepară într-un mod simplu și într-un timp scurt. Nu avem de făcut decât să fierbem cartofii în apă cu sare. Adăugăm și puțin ulei și îi condimentăm după gust. Nelipsit de la servirea cartofilor este pătrunjelul verde, proaspăt.
Chiar dacă rețeta este una foarte simplă, pe care o poate prepara și un începător în bucătărie, nu știu de ce lipsea din portofoliul meu de rețete de pe blog.
Dar mai găsiți pe blog astfel de rețete simple și rapide, de post sau de frupt, pe bază de cartofi. Tastați cuvântul ”cartofi” în caseta de căutare pentru a le descoperi.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cartofi natur de post.
INGREDIENTE
- 600 gr cartofi roșii
- apă cât să fie bine acoperiți
- 1 lingură de sare grunjoasă
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui
- piper măcinat, după gust
- boia de ardei, opțional
- 1 legătură de pătrunjel verde.
MOD DE PREPARARE
Începem prin a curăța cartofii de coajă și a-i spăla bine. Apoi îi tăiem în cuburi și îi punem într-o oală. Turnăm apă peste ei cât să fie bine acoperiți și îi punem la fiert, la foc mediu.
Lăsăm cartofii să fiarbă până când se formează spumă la suprafața lor. Înlăturăm această spumă cu o sită deasă, apoi adăugăm sarea și uleiul. Amestecăm ușor în apă pentru a se dizolva sarea.
Mai fierbem cartofii în apă cu sare și ulei până când se pătrund la testul cu furculița. Cartofii fierb în maxim 15 minute, dar depinde și de soiul acestora.
După fierbere, scurgem bine cartofii, presărăm piper măcinat, puțină boia, dar opțional și mult pătrunjel verde, tocat mărunt.
Îi amestecăm bine, dar ușor, să nu-i strivim și îi servim cu poftă, alături de o salată verde, sau de murături.