De fapt rețeta sună așa: Chiftele de pui și cartofi în sos de roșii cu usturoi la cuptor, gratinate cu mozzarella.
Însă aș depăși numărul de cuvinte pentru un titlu de rețetă și, în plus, parcă aș spune totul din titlu.
Oricum ar fi, cu titlu lung sau scurt, preparatul este delicios, mai ales cu cartofi noi.
Iar carnea de pui am combinat-o cu puțină carne de porc afumată și tare bune au ieși chiftelele.
Ne plac cartofii noi și a avut un mare succes și această rețetă de Copănele cu cartofi noi la cuptor și sos de usturoi.
Însă acest Pui fraged de curte umplut cu cartofi noi, a fost chiar de senzație!
Găsiți pe blog mai multe rețete cu cartofi noi, de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos rețeta de chiftele de pui și cartofi în sos de roșii, cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas, dar și câteva imagini grăitoare, din timpul preparării.
Ingrediente
- 1 kg cartofi noi
- sare
- piper
- boia de ardei
- rozmarin
- Pentru chiftele:
- 750 g piept de pui
- 250 g șunculiță de porc afumată
- sare
- piper
- rozmarin
- busuioc
- 1 morcov
- 3 cartofi
- 3 căței de usturoi
- 2 cepe
- 2 ouă
- Pentru sos:
- 900 g pastă de roșii cu ardei copți
- 2 lingurițe dulceață de ardei iuți
- 5 căței de usturoi
- 150 ml apă
- 5-6 frunze de busuioc
- 2 foi de dafin
- sare, după gust
- În plus:
- 100 g mozzarella rasă, pentru gratinat
- 50 g unt pentru uns tava
- 25 ml ulei
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- câteva fire de mărar
Mod de preparare chiftele de pui și cartofi în sos de roșii