Ce poate fi mai bun, pentru un prânz în familie, decât niște Copănele cu cartofi noi la cuptor și sos de usturoi cu iaurt?
Ador, mai ales, combinația de cartofi cu sos de usturoi și iaurt, aș mânca de nu m-aș mai opri. Copănelele de pui le las altora. 😀
Cu sare și piper, praf de rozmarin și boia de ardei, în unt cu ulei de măsline, iar printre cartofi și copănele, frunze de busuioc și căței de usturoi.
Sună bine nu-i așa? Gata, am spus rețeta! 🙂
Iar sosul de usturoi cu cremă de brânză și iaurt este demențial!
De cele mai multe ori prepar acest Sos de iaurt cu usturoi și castraveți, dar de data aceasta am ales varianta cu cremă de bânză.
În mod deosebit ne place și acest Sos de usturoi cu roșii și verdeață, mai ales vara, cu roșii din grădină bine coapte!
Ingrediente
- 2 kg copănele de pui
- 2 kg cartofi noi
- 2 lingurițe de sare fină
- 1 linguriță de piper
- 2 lingurițe boia de ardei dulce
- 1 linguriță praf de rozmarin
- frunze de busuioc
- 3 căței de usturoi tăiați rondele
- 100 g unt
- 30 ml ulei de măsline
- Pentru sos de usturoi cu iaurt:
- 2 căpățâni de usturoi
- 1 linguriță de sare grunjoasă
- 2 linguri ulei de măsline
- 250 g cremă de brânză cu castraveți
- 400 ml iaurt de băut
- 1/2 legătură mărar
- 1/2 legătură pătrunjel
Mod de preparare
Pregătim ingredientele pentru Copănele cu cartofi noi la cuptor și sos de usturoi.
Cum preparăm delicioasele Copănele cu cartofi noi la cuptor și sos de usturoi!
Preparare sos de usturoi cu iaurt
O sursă bună de inspirație pentru mai multe rețete este site-ul Chefi la cuțite.