Foarte bun si fraged a iesit acest pui la cuptor umplut cu cartofi noi!
Am vrut sa asez de fapt cartofii pe langa pui, dar fiind vasul mic mi-a venit ideea sa ii introduc in interiorul puiului.
Foarte buni au iesit!
O alta reteta interesanta in care preparam puiul intreg este reteta de pui in lapte. Este o reteta inspirata din bucataria lui Jamie Oliver.
Si tot din aceeasi categorie de retete cu pui intreg, mai gasiti pe blog si reteta de pui la cuptor umplut cu legume, ciuperci si orez.
Urmariti mai jos reteta de pui cu cartofi noi.
Ingrediente
- 1 pui fraged (1500 gr)
- 1 kg cartofi noi
- 1 capatana usturoi
- condimente:piper, boia de ardei dulce,oregano, rozmarin
- 100 ml ulei
- sare
- patrunjel verde
Mod de preparare pentru reteta de pui la cuptor umplut cu cartofi noi
Pregatim ingredientele.
Spalam bine puiul il intepam cu o furculita din loc in loc si il ungem cu pasta de usturoi si condimente. Il ungem si in interior. Apoi il asezam intr-un vas termorezistent cu capac.
Eu l-am pus intr-un vas de yena cu capac, dar cred ca mergea foarte bine in vas de lut, roman.
Cartofii ii curatam si ii spalam, apoi presaram peste ei sare si rozmarin.
Umplem puiul cu ei si mai asezam si pe langa pui, in vas, daca mai incap.
Preparare pui umplut cu cartofi noi
Punem capacul vasului de yena si il dam la cuptor, la 180 grade pentru aproximativ o ora, sau pana cand puiul este bine patruns.
Fiind pui fraged se patrunde foarte repede, mai ales in vas acoperit.
Puiul meu a avut si putina grasime pe care nu am inlaturat-o.
Deci nu a necesitat sa mai adaug ulei si nici apa nu am pus pentru ca s-a inabusit suficient datorita capacului.
In ultimele 10 minute l-am lasat fara capac si am redus temperatura cuptorului, pentru a se colora frumos.
Dupa ce il scoatem din cuptor, mai adaugam patrunjel verde tocat marunt, pentru un plus de prospetime.
Cartofii au iesit tare gustosi de la condimente, dar si de la sucul lasat de carnea de pui.
Ulterior, toamna, am preparat si o reteta de pui umplut cu gutui si dovleac la cuptor . Acelasi mare succes l-a avut.
9 comentarii
pfiuu arata DELICIOS…..imi place blogul tau, tare fain!
Multumesc, Alice si mie imi place al tau! L-am adaugat si la mine.
Ce idee buna aia avut, ma gandesc si eu ca nu puteau fi decat buni, nu? 🙂
Paula, stii cum e, vrem sa facem ceva si pe parcurs ne vin alte idei si uite asa a iesit ceva bun 🙂
Waw cat de bine arataaaaaa !!1 Minunata ideea draga Mery !
Dar nu au iesit cartofii ca si….fierti,in pui ?
Sau i-ai rumenit si pe ei 10 minute ?
Excelent !
Te tzuc cu mult drag !
Sidy, cartofii au iesit excelenti si s-au pastrat intregi, dar am folosit cartofi noi, reteta e veche de prin primavara.
Multumesc de vizita, te tzuc si eu si te imbratisez cu drag!
Ce buna idee/uite chiar astept cartofii noi (din aia mici)/multumesc!week-end linistit!
Mariana, tare de efect a fost acest pui! Bine ai venit in vizita! 🙂