105
Una dintre cele mai gustoase ciorbe, este această ciorbă a la grec din pui fraged de curte!
Copiii mei o adoră încă din copilărie când o comandau la restaurantele de la mare.
Era favorita lor, alături de ciorba de perișoare. Altceva nici nu mai doreau.
Și tot din categoria rețetelor cu carne de pui foarte mult ne place și rețeta de ciorba rădăuțeană.
Ingrediente
- 1 pui fraged de țară(aproximativ 2 kg)
- 4 l apă
- 2 cepe mari, galbene
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 rădăcină mică de țelină
- sare
- piper
- 1 foaie de dafin
- 1 ceașcă orez
- 3 gălbenușuri
- zeama de la 2 lămâi
- 200 ml smântână
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare pentru rețeta de ciorbă a la grec din pui fraged de curte
Pregătim ingredientele
Porționăm carnea de pui în bucăți, și o clătim bine.
Curățăm ceapa și o tocăm solzișori.
Curățăm rădăcinoasele și le tocăm în cuburi.
Spălăm pătrunjelul și îl lăsăm la scurs.
Clătim orezul în apă rece.
Aducem pe masa de lucru restul ingredientelor, să nu cumva să omitem adăugarea vreunuia.
Preparare ciorbă de pui a la grec
Punem la foc mediu, o oală încăpătoare cu carnea, apa și o linguriță de sare.
Lăsăm carnea să fiarbă până începe să se pătrundă bine, înlăturând spuma care se formează deasupra.
Adăugăm legumele tocate, foaia de dafin și lăsăm ciorba să fiarbă la foc mic spre mediu, acoperind vasul cu capac.
Foaia de dafin o îndepărtăm după 10-15 minute, pentru a nu da gust amar ciorbei.
Când legumele sunt ușor pătrunse, adăugăm orezul.
Pentru că puiul meu a avut multă grăsime, am separat din ea, luând cu lingura de deasupra ciorbei.
Am pus-o într-un vas cu capac, la frigider, pentru a o folosi la altă mâncare.
Când și carnea și legumele sunt bine pătrunse, iar orezul suficient de hidratat, dar nu zobit, pregătim dressingul.
Amestecăm cele 3 gălbenușuri cu zeama de lămâie și smântâna și diluăm amestecul cu supă fierbinte.
Turnăm amestecul în ciorbă, în fir subțire, amestecând intens cu o spatulă pentru a se omogeniza.
Mai lăsăm delicioasa ciorbă a la grec din pui fraged de curte să fiarbă aproximativ 7-8 minute.
În acest timp și asezonăm gustul cu sare și piper.
După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Este tare gustoasă, v-o recomand cu toată încrederea, dacă n-ați testat-o deja!
O rețetă de ciorbă a la grec din pui de curte, asemănătoare, găsiți și la Papa Bun.