Nu mai preparasem de mult cornulețe fragede cu rahat și pentru că îmi făcea cu ochiul prin cămară niște rahat cu aromă de trandafiri, primit de la cineva drag, iată că l-am folosit cu spor.
Îmi place să lucrez cu aluaturile de orice fel, să combin ingredientele în diferite moduri și proporții și vă spun sincer că oricum le-aș combina, tot iese ceva bun.
De data aceasta am folosit smântână în compoziția aluatului, în loc de lapte și tare mi-a plăcut cum a ieșit.
Merge folosit și iaurtul pentru că are proprietatea de a frăgezi aluaturile. Vă recomand să încercați și rețeta de plăcintă cu mere și aluat fraged cu iaurt. Aluatul este deosebit, se poate folosi și la cornulețe, la rulade și alte preparate.
Dar vă mai recomand de pe blog și rețeta de cornulețe cu rahat și aluat cu apă minerală. Este o rețetă veche, din caietul îngălbenit de vreme.
Dar găsiți mai multe rețete de cornulețe pe blog și în varianta de post, de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de cornulețe fragede cu rahat.
Ingrediente
- 1 ou
- 1 lingură oțet
- 25 g zahăr pudră cu aromă de vanilie(o lingură cu vârf)
- un praf sare
- 150 g unt Pilos(82% grăsime)
- 150 g smântână Pilos(20% grăsime)
- 10 g praf de copt
- 450 g făină
- 2 ml esență de vanilie(o fiolă)
- 200 g rahat cu aromă de trandafiri
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
Porții: 60
Timp de preparare: 30 minute
1 comentariu
Imi place