Cornulețe fragede cu rahat

de Maria Udrea
1 comentariu
Cornulețe fragede cu rahat

Nu mai preparasem de mult cornulețe fragede cu rahat și pentru că îmi făcea cu ochiul prin cămară niște rahat cu aromă de trandafiri, primit de la cineva drag, iată că l-am folosit cu spor.

Îmi place să lucrez cu aluaturile de orice fel, să combin ingredientele în diferite moduri și proporții și vă spun sincer că oricum le-aș combina, tot iese ceva bun.

De data aceasta am folosit smântână în compoziția aluatului, în loc de lapte și tare mi-a plăcut cum a ieșit.

Merge folosit și iaurtul pentru că are proprietatea de a frăgezi aluaturile. Vă recomand să încercați și rețeta de plăcintă cu mere și aluat fraged cu iaurt. Aluatul este deosebit, se poate folosi și la cornulețe, la rulade și alte preparate.

Dar vă mai recomand de pe blog și rețeta de cornulețe cu rahat și aluat cu apă minerală. Este o rețetă veche, din caietul îngălbenit de vreme.

Dar găsiți mai multe rețete de cornulețe pe blog și în varianta de post, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de cornulețe fragede cu rahat.

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 lingură oțet
  • 25 g zahăr pudră cu aromă de vanilie(o lingură cu vârf)
  • un praf sare
  • 150 g unt Pilos(82% grăsime)
  • 150 g smântână Pilos(20% grăsime)
  • 10 g praf de copt
  • 450 g făină
  • 2 ml esență de vanilie(o fiolă)
  • 200 g rahat cu aromă de trandafiri
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie

Porții: 60

Timp de preparare: 30 minute

Mod de preparare pentru cornulețe fragede cu rahat

Preparam aluatul fraged pentru cornulete.
Mai întâi aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cu 30 de minute înainte de a ne apuca de lucru.
Cernem făina într-un vas încăpător, de două ori chiar, să fie aerată.
Frecăm untul moale cu zahărul, apoi adăugăm, pe rând: oul bătut cu un praf de sare, oțetul, smântâna, esența și omogenizăm compoziția după fiecare ingredient adăugat.
Cernem peste această compoziție, puțină făină amestecată cu praful de copt, apoi, încorporăm treptat și restul de făină.
Ne oprim din a adăuga făină, atunci când obținem un aluat ușor moale, dar nelipicios.
Cam 450 g de făină a înglobat aluatul meu și trebuie să precizez că am folosit făină de țară, nu din comerț.
Am mai folosit puțină făină la înfăinat masa și sucitorul, când am întins aluatul.
Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 20-30 de minute.

Formam si coacem cornulețe fragede cu rahat

Întindem apoi aluatul, în foi subțiri de 2-3 mm, pe care le decupăm în romburi micuțe.
Tăiem bucățile de rahat mai mici și le trecem ușor prin zahăr pudră ca să  putem lucra cu ele.
Așezăm câte o bucată de rahat la câte un colț de romb și le rulăm frumos, dându-le forma de cornulețe.
Le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt și le coacem pentru 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade.
După coacere, trecem cornulețele prin zahăr pudră, dar după ce se mai temperează puțin.
Eu nu le pudrez foarte mult, prefer să pun și puțin zahăr în aluat.
Vă spun că au ieșit tare bune aceste cornulețe fragede cu rahat, iar mie îmi plac mai rumenite, mai crocante, însă în câteva ore au devenit destul de fragede.
De regulă cam a doua zi se frăgezesc și mai bine și cu cât stau mai mult, cu atât devin mai fragede, dar trebuie păstrate într-un vas acoperit, într-o cutie de fursecuri sau biscuiți.
La noi nu rezistă chiar atât de mult, poate dacă fac cantitate dublă sau chiar triplă. 🙂

Rețete înrudite

1 comentariu

Stela 5 March 2021 - 6:38

Imi place

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.