146
Foarte fragede ies aceste Cornulețe cu rahat multicolor și rahat cu cacao, pentru că aluatul este cu o parte de untură și una de unt, dar și cu iaurt!
Rețeta acestui aluat o mai folosesc și la diverse Rețete de plăcinte și la Rețete de nuci umplute, sau la Rețete de foi pe dosul tăvii.
Cornulețele se frăgezesc, mai ales, începând de a doua zi, păstrate în caserole de plastic cu capac, sau cutii de carton închise.
Și se pot păstra până la 7-8 zile, la loc răcoros.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 2 gălbenușuri
- 1 lingură zahăr
- 100 gr untură topită și solidificată
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- 1/4 linguriță sare
- 10 gr praf de copt
- 300 gr iaurt grecesc
- 650-700 gr făină
- 2 lingurițe esență de vanilie
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
- Pentru umplut:
- 200 gr rahat multicolor
- 200 gr rahat cu cacao
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru rețeta de Cornulețe cu rahat multicolor și rahat cu cacao.
Într-un bol, punem gălbenușurile, untul moale, untura, esența, zahărul și sarea. Le mixăm până se omogenizează compoziția.
Adăugăm iaurtul în care dizolvăm praful de copt și din nou mixăm până se omogenizează compoziția.
Apoi, încorporăm făina cernută de două ori, pentru a fi aerată.
Adăugăm făină până obținem un aluat compact și nelipicios. Cantitatea de făină poate diferi în funcție de tipul acesteia. Eu folosesc făină achiziționată direct de la moară, simplă, fără alte adaosuri, precum cea din comerț.
Împachetăm aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru o oră.
Între timp, tăiem rahatul în cuburi mai micuțe pe care le trecem prin zahărul din cutia cu rahat. Scuturăm bucățile de rahat de zahărul cu care sunt pudrate și trecem cubulețele noastre prin acest zahăr rezultat. Nu este nevoie de alt adaos de zahăr, este suficient cel scuturat de pe bucățile de rahat.
Vedeți și Rețeta Cornulețe fragede cu rahat cu aromă de trandafiri!
După ce scoatem aluatul de la rece, presărăm făină pe masa de lucru și întindem foi subțiri de aluat. Decupăm foile în forme dreptunghiulare, apoi fiecare dreptunghi îl decupăm pe diagonală. Așezăm la capătul laturei mici a triunghiului câte două bucăți de rahat, apoi rulăm, modelând ușor aluatul, așa încât triunghiul nostru să fie cât de cât isoscel. Tragem ușor de colțul drept.
Putem decupa aluatul în pătrate mai mari, apoi fiecare pătrat îl decupăm pe ambele diagonale și atunci obținem direct triunghiuri isoscele.
Sau, putem așeza rahatul la mijlocul laturei mari a triunghiului și rulăm. Mie mi s-a părut mai ok cum am procedat eu, pentru că am controlat mai bine dimensiunile cornulețelor, așa încât colțurile libere să nu fie prea mari, dar vârful aluatului să fie suficient de mare, să putem rula cornulețele frumos.
Așezăm cornulețele în tava tapetată cu hârtie de copt și le coacem pentru 20-25 de minute, la 200 de grade, în cuptorul preîncălzit.
Le lăsăm să se tempereze ușor, apoi le trecem prin zahăr pudră și le așezăm în cutii.
Au ieșit 80 de cornulețe cu rahat multicolor și rahat cu cacao, fragede și aromate, pe care le-am folosit la un parastas…
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.