Foarte mult adoră ai mei ficatul de pui și obișnuiesc să-l prepar în mai multe moduri. De data aceasta am preparat o rețetă mai simplă de ficat de pui la tigaie, cu cartofi natur.
Cel mai de ca garnitură pentru ficatul de pui prepar piureul de cartofi – vedeți aici o rețetă. Însă ne plac tare mult și cartofii natur.
Dar nu este de refuzat nici garnitura de orez. Vedeți aici o rețetă de orez cu ciuperci și sos de zacuscă, foarte potrivită pentru ficatul de pui la tigaie.
Dacă și voi adorați ficatul de pui, vă invit să descoperiți pe blog o colecție de rețete, care sper să vă inspire.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ficat de pui la tigaie, cu cartofi natur.

Ingrediente
- Pentru preparare ficat de pui:
- 1 kg ficat de pui
- 1 ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- sare și piper
- boia de ardei afumată
- busuioc uscat
- 50 ml sos de soia
- 30 gr unt
- 1 lingură de ulei.
- Pentru cartofii natur:
- 1 kg cartofi albi
- apă cât sa fie acoperiți
- sare și piper după gust
- 100 gr unt(82%grasime)
- 1 legătură de pătrunjel verde.
Mod de preparare ficat de pui la tigaie, cu cartofi natur
Punem ulei într-o tigaie wok și adăugăm untul. Lăsăm untul să se topească, apoi adăugăm ficatul de pui bine scurs.
Adăugăm și ceapa tocată și 2 căței de usturoi tocați mărunt. Presărăm sare, piper, busuioc uscat și boia de ardei. Rumenim bine ficatul de pui pe toate părțile, la foc mediu spre mare, stropindu-l, periodic și cu sos de soia.
Dacă sosul format în tigaie se reduce mult, adăugăm și o ceașcă de apă. Preparăm ficatul la tigaie până când se rumenește frumos și este bine pătruns la interior. Îl păstrăm acoperit până în momentul servirii.
Preparăm cartofii natur
Punem cartofii într-o oală și îi acoperim bine cu apă rece. Așezăm oala la foc mediu și fierbem cartofii până când se pătrund ușor la testul cu furculița. Adăugăm și o linguriță de sare în timpul fierberii. Nu îi fierbem în exces pentru a nu se transforma în piure. Pe parcursul fierberii nu uităm să înlăturăm spumă care se formează la suprafață.
După fierbere, scurgem apa și adăugăm peste cartofi untul tăiat în cuburi mici. Presăram și piper măcinat și sare, dacă mai necesită. Adăugăm și pătrunjelul verde tocat mărunt și amestecăm ușor cartofii cu o spatulă și cu mare atenție să nu-i strivim. Acoperim oala și lăsăm cartofii natur la cald până în momentul servirii.
În speranța că vă va fi de folos această rețetă de ficat de pui la tigaie, cu cartofi natur, vă ures spor la gătit și poftă bună la savurat!