17
Crumble cu căpșuni este un desert rapid, cu ingrediente puține și foarte bun.
Aluatul este nisipos și ușor crocant, iar aroma căpșunilor este demențială.
Dacă vă plac deserturile cu căpșune, găsiți pe blog o colecție de Rețete cu căpșuni.
Ingrediente
- 150 g unt rece
- 300 g făină
- 2 linguri pesmet
- 100 g zahăr
- un praf sare
- 250 g căpșune
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 20 g unt pentru uns forma
Porții: 6;
Timp de preparare: 45 minute;
Diametru forma de copt: 21 cm
Rețeta de crumble cu căpșuni – Mod de preparare
Cernem făina într-un vas, apoi o amestecăm cu zahărul și pesmetul.
Scoatem untul de la frigider, îl tăiem în cuburi și îl adăugăm peste ingredientele din vas.
Frământăm ingredientele cu vârfurile degetelor, până obținem un aluat nisipos, apoi îl dăm la frigider până când pregătim vasul și căpșunile.
Căpșunile spălate bine și scurse, le tăiem în două sau în patru.
Ungem forma de copt cu unt și presărăm la baza ei un strat subțire de aluat.
Așezăm căpșunile, presărăm zahăr vanilat peste ele și le acoperim cu restul de aluat.
Dăm vasul la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau până când preparatul nostru se rumenește frumos.
Este de mare efect acest crumble cu căpșuni și merită preparat și repetat cât sunt căpsuni proaspete pe piață.
Să vă fie de folos!
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.