Dovlecei în crustă din fulgi de porumb cu sos tzatziki

de Maria Udrea
0 comentarii
Dovlecei în crustă din fulgi de porumb cu sos tzatziki

Acești dovlecei în crustă din fulgi de porumb cu sos tzatziki au devenit pe loc preferații băieților mei.

Vara când apar dovleceii de grădină îmi place să-i prepar în multe moduri. Îi prepar sub formă de chifteluțe, sub formă de crochete, pane, sau îi includ în diverse sosuri, ciorbe și mâncăruri. Chiar și în rețete de zacuscă includ dovleceii. Oferă acestora un gust mai ușor și consistență.

Vedeți aici și rețeta de zacuscă de fasole verde cu dovlecei și ardei copți.

Mai prepar dovleceii și în crustă de pesmet cu parmezan, însă de prima dată când i-am preparat în crustă de porumb au avut un mare succes și a trebuit în aceeași zi să îi repet.

Iar cu sos de iaurt și castraveți, au fost de-a dreptul delicioși.

Ingrediente

  • 2 dovlecei cruzi
  • 2 ouă
  • 150 g făină
  • 200 g fulgi de porumb
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 150 ml ulei pentru prăjit
  • Pentru sos:
  • 200 g iaurt cremos
  • 1 castravete
  • 1 căpățână usturoi
  • câteva fire de mărar
  • câteva fire de pătrunjel
  • sare
  • 1 linguriță ulei de măsline

Porții: 25

Timp de preparare: 40 minute

Mod de preparare pentru dovlecei în crustă din fulgi de porumb cu sos tzatziki

Mai întâi pregătim dovleceii. Spălăm bine dovleceii și îi tăiem în felii rotunde de 3-4 mm grosime.

Așezăm feliile de dovlecei pe un suport și presărăm sare peste ele pentru a le ajuta să elimine din zeamă.

Le lăsăm 7-8 minute, le ștergem cu prosop de hârtie absorbant, le întoarcem și pe cealaltă parte și procedăm la fel.

Punem într-un bol făina, în altul fulgii de porumb. Iar în al treilea bol amestecăm ouăle cu un praf de sare, unul de piper alb și o lingură de făină, să fie compoziția mai densă.

Trecem rondelele de dovlecei mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ou și la final prin fulgii de porumb ușor mărunțiți.

Le rumenim în ulei încins, la foc mediu spre mare. Le întoarcem de pe o parte pe cealaltă până când sunt rumenite frumos. Apoi le scoatem pe prosoape de hârtie pentru a mai elimina din ulei.

La varianta pane, rondelele de dovlecel se pătrund mai bine devenind ușor moi. Însă la această variantă cu crustă de porumb, rondelele de dovlecel rămân mai ferme și sunt mai crocante.

Pentru sosul de iaurt cu castraveți, curățăm usturoiul și îl pisăm presărat cu sare. Apoi îl frecăm cu uleiul de măsline ca pentru mujdei.

Adăugăm iaurtul și castravetele răzuit, apoi verdeața tocată mărunt.

De regulă se pune doar mărar, dar eu am adăugat și pătrunjel pentru că îmi place amestecul de verdeață proaspătă.

Sper să vă placă și vouă rețeta mea de dovlecei în crustă din fulgi de porumb cu sos tzatziki și să-i încântați pe cei dragi cu ea!

Mai găsiți pe blog rețete simple cu dovlecei de unde vă puteți inspira. Una dintre preferatele noastre este rețeta de chiftele de dovlecei cu brânză și ardei.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.