Reteta de ficat de porc fragezit in lapte o preparam mereu dupa sarbatorile de iarna cand se termina celelalte preparate din carne de porc.
Iese foarte gustos preparat dupa aceasta metodă, chiar se simte diferenta fragezirii lui in lapte.
Tehnica aceasta am retinut-o de la o colega mai in varsta, care mereu ne aducea la serviciu, dupa sarbatori, ficat de porc foarte fraged si gustos.
Gasiti pe blog si retete cu ficat de pui de unde va puteti inspira.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmări și pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmariti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de ficat de porc fragezit in lapte.
Ingrediente
- 1 kg ficat de porc
- 500 ml lapte proaspat
- 1 ceapa rosie
- sare dupa gust
- mix de condimente(Spicy & Hot)
- cimbru
- 2 foi dafin
- un praf boia de ardei dulce
- 4-5 catei de usturoi
- 200 ml vin spumant
- 30 ml ulei
- 3 linguri pasta de rosii cu ardei copt
Mod de preparare pentru reteta de ficat de porc fragezit in lapte
Spalam bine ficatul si il portionam in bucati de 2 cm grosime.
Intepam feliile de ficat din loc in loc, le asezam intr-un vas cu capac si turnam peste ele lapte rece, cat sa fie acoperite.
Dam vasul la frigider cel putin o jumatate de zi, daca vrem sa avem intr-adevar o fragezire a ficatului.
Eu l-am tinut de seara pana a doua zi spre pranz.
A doua zi, scurgem bine ficatul de lapte, il asezam intr-o tigaie antiaderenta in care am pus putin ulei si rasnim peste el condimente, presaram boia de ardei dulce, cimbru si un praf de sare, adaugam si doua foi de dafin, acoperim tigaia si o lasam la foc mic spre mediu aproximativ 15 de minute, timp in care mai intoarcem ficatul de pe o parte pe alta.
Dupa ce ficatul prinde o usoara crusta, adaugam ceapa rosie tocata marunt, usturoiul taiat rondele si le amestecam printre feliile de ficat. Dupa 5-6 minute, adaugam vinul si acoperim din nou tigaia, lasand ficatul sa fiarba inabusit, la foc mic, 15 minute. Adaugam si pasta de rosii cu ardei copt, preparata in casa, sau doar pasta de rosii, daca nu avem si ardei copt.
Mai lasam preparatul pe foc 10 minute, apoi il putem servi simplu, sau cu garnitura de cartofi.
Pofta buna!
SFATURI:
Se poate inlocui vinul spumant cu vin rosu, iar sosul se poate asezona dupa gust, mai dulce sau mai picant.
4 comentarii
Nu am mai mancat de un car de ani ficat de porc, ideea ta cu fragezirea in lapte e geniala, am sa o aplic si eu, si preparat asa cu sos e o nebunie :X
Noi mancam ficat de porc odata pe an, dupa ce taie ai nostri porcul, in rest numai de pui. Pupici!
Merisor, azi am vazut poza. M-a dus cu gandul la tatal meu. Mie imi place la nebunie ficatul, desi in familia mea, sunt singura care mananca. Tatal meu frigea niste ficat in tigaie, spargea o ceapa, paine si mancam de lesinam. Nu am incercat sa fragezesc in lapte, mie imi place gustul lui amarui sau cum o fi, dar mi=ai facut o pofta de zile mari. Te pup si seara frumoasa!
Te pup si eu Laura! Multzu de vizita! :-*