Adorăm friptura din mușchiuleț de porc, este cea mai fragedă, iar în weekend am preparat o rețetă de Mușchiuleț de porc împănat la tigaie.
Am împănat mușchiulețul de porc cu mult usturoi, am adăugat și două felii dintr-o șuncă afumată și a ieșit tare gustos.
L-am preparat la tigaie, mai întâi pe aragaz, până s-a sigilat, apoi l-am terminat la cuptor, în aceeași tigaie.
Contează mult să ai o tigaie bună pe care să o poți folosi pe orice fel de plită, chiar și la cuptor.
Eu am intrat în posesia unui set de astfel de tigăi, care au devenit favoritele mele în bucătărie.
Am mai povestit despre ele și anterior:
Este vorba despre acest Set de tigăi Regis Stone Diamond Maestro, pe care l-am îndrăgit instant.
Să vă spun și de ce:
- Tigăile sunt durabile și rezistente la zgârieturi, având 5 straturi antiaderente ;
- Au baza din oțel inoxidabil;
- Au înveliș special, antiaderent cu particule de diamant, ce asigură distribuirea eficientă și uniformă a căldurii pe toată suprafața tigăii;
- Au finisaj premium, lucios cu aspect de diamant;
- Sunt ușor de curățat și întreținut;
- Nu necesită adăugare de ulei / grăsimi suplimentare;
- Au mâner ergonomic din oțel inoxidabil cu o formă special concepută pentru confortul mâinii;
- Se pot folosi pe plită cu gaz, cu inducție, electrică, ceramică chiar și în cuptor.
Cred că sunt suficiente motive pentru a le îndrăgi de la prima utilizare, așa că vi le recomand cu tot dragul.
Și vă recomand să testați și rețeta de friptură din mușchiuleț de porc împănat la tigaie!
INGREDIENTE
- 2 buc. mușchiuleț de porc
- 2 felii mai grosiere de șunculiță afumată
- sare și piper
- boia de ardei afumată
- busuioc și cimbru
- 1 căpățână de usturoi
- 2 linguri ketchup ușor picant
- 2 linguri de ulei
MOD DE PREPARARE
Curățăm mușchiulețul de porc și îl condimentăm cu sare, piper și boia de ardei afumată. Punem o folie de prospețime peste bolul cu bucățile de mușchiuleț și îl lăsăm dăm la rece pentru 40-50 de minute.
După ce carnea s-a odihnit la rece, ungem tigaia cu puțin ulei și o punem la încins.
Așezăm bucățile de mușchiuleț în tigaie și le sigilăm/rumenim pe toate părțile, la foc iute.
Stingem focul, acoperim tigaia și lăsăm bucățile de mușchiuleț să se odihnească 6-8 minute.
Curățăm usturoiul și feliem cățeii în rondele mai subțiri.
Cu un cuțit cu vârf ascuțit crestăm mușchiuleții de porc din loc în loc, pe toate părțile. În aceste crestături introducem rondelele de usturoi.
Presărăm peste mușchiuleți și puțină pudră de cimbru și de busuioc. Așezăm printre bucățile de mușchiuleț și două felii dintr-o șunculiță de porc afumată.
Stropim carnea cu puțin ulei, acoperim tigaia, mai întâi cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu și o dăm la cuptor, la 175 de grade, pentru 45-50 de minute.
Diluăm puțin ketchup cu puțină apă și, cu ajutorul unei pensule de patiserie, glazurăm friptura cu această compoziție.
Mai lăsăm friptura astfel glazurată la cuptor, neacoperită 6-8 minute, pentru a se carameliza frumos.
Servim deliciosul mușchiuleț de porc împănat la tigaie cu garnitura preferată, sau pur și simplu alături de o salată.
Este delicioasă, foarte aromată și foarte fragedă!
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.