Pot spune despre această friptură de porc cu cimbru și usturoi că a ieșit atât de fragedă încât se desface în franjuri și firicele.
Și este gustoasă și foarte aromată de la cimbru și usturoi.
Am folosit pentru această friptură de porc cu cimbru și usturoi, pulpă de porc ușor împănată cu grăsime.
Cel mai mult pentru friptura de porc ne plac coastele și mușchiulețul, apoi cotletul. Însă gătită cum trebuie și pulpa de porc iese fragedă și gustoasă.
Am preparat carnea mai întâi la tigaie până s-a sigilat, apoi am continuat-o la cuptor.
Este perfectă lângă orice garnitură, lângă o salată fresh, sau una de murături.
În sezonul rece preferăm salatele de murături lângă fripturi. Mai ales salatele asortate.
Vedeți aici o Rețetă de salată asortată de fructe cu legume
Iar din categoria rețetelor de friptură, vă mai recomand și:
Rețeta Mușchiuleț de porc împănat la tigaie
Rețeta Mușchiuleț de porc împletit cu bacon
La friptura din rețeta de azi, pentru un gust deosebit, am adăugat și câteva bucăți de șunculiță afumată.
Preparată înăbușit, la cuptor, aroma șunculiței afumate s-a impregnat ușor și în pulpa de porc.
Iar crenguțele de cimbru, dar și usturoiul, au dat cărnii o savoare aparte.
Ador aroma cimbrului la preparatele cu carne de porc! Mi se pare că se potrivește cel mai bine.
La fel și busuiocul, pe care, de asemeni, îl folosesc la preparatele cu carne de porc.
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
INGREDIENTE
- 1 kg pulpă de porc
- 250 gr șunculiță afumată
- sare și piper
- boia de ardei dulce și afumată
- 5-6 căței de usturoi
- 3 crenguțe mici de cimbru uscat
- 3 linguri de ulei
MOD DE PREPARARE
Mai întâi porționăm carnea pentru friptură de porc cu cimbru și usturoi în felii grosiere. Le batem ușor cu ciocanul de șnițele și le înțepăm din loc în loc cu o țepușă.
Presărăm sare, piper și puțină boia de ardei și acoperim carnea cu o folie de prospețime. O dăm la rece 30 de minute, pentru a se întrepătrunde cu aromele condimentelor.
Apoi, încingem tigaia cu ulei și rumenim carnea la foc iute, pe toate părțile, până este bine sigilată.
Punem carnea pentru friptură din pulpă de porc într-o tavă de cuptor. Adăugăm și grăsimea din tigaie și așezăm printre bucățile de carne, felii din șunculița afumată. Mai adăugăm printre carne și căței de usturoi curățați și feliați și crenguțele de cimbru.
Acoperim tava mai întâi cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu.
Dăm tava cu friptura de porc cu cimbru și usturoi la cuptor, la 170 de grade pentru o oră.
Apoi, descoperim tava și mai lăsăm friptura să se rumenească 30 de minute. O întoarcem de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă.
Repet, este atât de fragedă și gustoasă, încât nu mai conteneau ai mei cu aprecierile!
Să vă fie de folos!