22
Dupa cele 30 de minute, incercam daca ficatul se patrunde si adaugam usturoiul presat, apoi pasta de rosii( sau bulion), amestecata cu ardeii copti dati prin robot si diluata cu 100 ml apa.
Lasam mancarea la foc mediu, pana incepe sa fiarba intens, o gustam si o mai asezonam cu condimente, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul verde, tocat marunt.
In functie de gustul pastei de rosii, adaugam in sos si putin zahar.
Eu am adaugat 1 lingurita, pentru ca mi s-a parut usor acrisoara pasta de rosii folosita.
Servim ficatul alaturi de cartofi, orez sau legume asortate si nelipsitele muraturi.
Ficat de pui in sos de rosii este o mancare pe care eu o prepar frecvent, intrucat ne plac ficateii de pui.
Sosul este simplu, usor picant si usor dulceag.
Ingrediente
- 1 kg ficat de pui
- 100 ml ulei
- 50 gr unt
- 4-5 catei de usturoi
- un praf sare
- un praf cimbru
- un praf busuioc
- un praf boia de ardei dulce
- un praf mix de condimente(Hot&Spicy)
- 500 gr pasta de rosii
- 2 ardei copti
- 2 foi dafin
- 100 ml apa
- 1 lingurita zahar
- 1/2 legatura patrunjel verde
Mod de preparare pentru reteta de ficat de pui in sos de rosii
Spalam si curatam ficatul bine, apoi il scurgem, il asezonam cu condimente si putina sare.
Intr-un vas incapator si antiaderent punem uleiul si untul la incins.
Adaugam ficatul, acoperim vasul si il lasam la foc mediu, aproximativ 30 de minute, intorcand ficatul din cand in cand de pe o parte pe alta.
Intr-un vas incapator si antiaderent punem uleiul si untul la incins.
Adaugam ficatul, acoperim vasul si il lasam la foc mediu, aproximativ 30 de minute, intorcand ficatul din cand in cand de pe o parte pe alta.

Dupa cele 30 de minute, incercam daca ficatul se patrunde si adaugam usturoiul presat, apoi pasta de rosii( sau bulion), amestecata cu ardeii copti dati prin robot si diluata cu 100 ml apa.
Lasam mancarea la foc mediu, pana incepe sa fiarba intens, o gustam si o mai asezonam cu condimente, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul verde, tocat marunt.
In functie de gustul pastei de rosii, adaugam in sos si putin zahar.

Eu am adaugat 1 lingurita, pentru ca mi s-a parut usor acrisoara pasta de rosii folosita.
Servim ficatul alaturi de cartofi, orez sau legume asortate si nelipsitele muraturi.
Poate va intereseaza si reteta de cartofi cu ficat de pui la cuptor si diverse sosuri. Gusturile si aromele ingredientelor se intrepatrund perfect, prin prepararea la cuptor. Se pot servi si alaturi de o salată de legume, sau de muraturi.
Sau poate va inspira reteta de ficat de porc fragezit in lapte. Pe aceasta o preparam mereu dupa sarbatorile de iarna cand se termina celelalte preparate din carne de porc.
Si tot din ficat de pui mai preparam si reteta de pate.
2 comentarii
Daaa! 🙂 Si noua ne plac ficateii de pui, si tot asa cu sos rosu ii facem 🙂 Arata delicios ce ai pregatit aici <3
Pup, Simona! esti o draguta ca de obicei! <3