27
Ne plac tare mult ficățeii de pui și îi preparăm în diferite moduri. De data aceasta am optat pentru rețeta de ficăței de pui înveliți în bacon afumat. Foarte buni au ieșit și s-au cerut rapid repetați.
La astfel de preparate, trebuie avut în vedere ce fel de bacon folosim. Mie îmi place cel afumat, chiar daca este mai sărat, nu mai adaug sare la celelalte ingrediente, decât cu măsură.
Foarte des preparăm rețeta de ficăței de pui cu usturoi, serviți cu mămăliguță.
Sunt tare buni ficățeii de pui în orice mod și merg de minune cu o garnitură de cartofi natur, piure de cartofi, orez, etc.
Ingrediente
- 500 g ficăței de pui
- 200 g bacon afumat, feliat
- piper
- boia de ardei dulce și iute
- cimbru
- sare
- apă
Porții: 8
Timp de preparare: 60 minute
Mod de preparare pentru rețeta de ficăței de pui înveliți în bacon
Mai întâi curățăm ficățeii pui, îi spălăm și îi scurgem, apoi îi fierbem în apă clocotită cu puțină sare, doar până se pătrund cam trei sferturi.
Nu îi fierbem definitiv, pentru că se vor mai prepara și împreună cu baconul, la cuptor.
Scurgem, apoi, ficățeii, îi clătim cu apă călduță și îi lăsăm să se tempereze ușor, într-o sită.
Îi condimentăm cu piper, boia de ardei dulce și iute și cu puțin cimbru, sau cu condimente după gustul fiecăruia.
Înfășurăm ficățeii de pui în feliile subțiri de bacon, punând câte două sau chiar trei felii de bacon la câte un ficat.
Dacă ficatul este mic, așezăm chiar două bucăți într-un rulou de bacon.
Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor până când sunt bine rumenite.
Nu e nevoie de grăsime în tavă, ficățeii se vor coace în mantaua de bacon, care se va strânge frumos în jurul lor.
Noi i-am servit cu cartofi natur, pe care i-am fiert în supa în care au fiert ficățeii și i-am asezonat cu mult pătrunjel verde, în timpul servirii.
Pot să spun că sunt tare de efect acești ficăței de pui înveliți în felii subțiri de bacon și merită introduși ca și aperitiv, la o masă festivă.
Să vă fie de folos!