Mămăliguță cu busuioc și parmezan preparată la wok

de Maria Udrea
0 comentarii
Mămăliguță cu busuioc și parmezan preparată la wok

Am simțit nevoia să ies puțin din rețeta clasică și, inspirată din rețetele lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza, a rezultat o gustoasă mămăliguță cu busuioc și parmezan preparată la wok.

Trebuie să menționez că este vorba de tigaia Regis Stone wok cu efect de piatră încinsă, care și-a făcut de curând loc în bucătăria mea și a surclasat, detașat, celelalte tigăi pe care le foloseam până acum.

Îmi place maxim această tigaie wok, în primul rând pentru  că are un înveliș special, antiaderent, cu efect de piatră încinsă, foarte rezistent la zgârieturi și durabil, având o grosime de 4 mm.

Wok-ul Regis Stone, este adânc de 8 cm și are diametrul de 28 cm.

Pot prepara lejer în el, diverse preparate de fel principal și nu numai, fără a-mi fi teamă că se lipește ceva de pereții acestuia.
Baza wok-ului este realizată din oțel inoxidabil, iar carcasa, din aluminiu forjat, asigurând distribuirea uniformă a căldurii, pe toată suprafața tigăii.

Nu vă mai spun cât de ușor se curăță!
Un alt amănunt, este acela că tigaile Regis Stone Wok pot fi folosite pe plite cu gaz, cu inducție, electrice și ceramice.
Cu Regis Stone Wok gătim rapid, sănătos, gustos și fără grăsimi.

mamaliguta-cu-busuioc-si-parmezan-preparata-la-wok-6

Ingrediente

  • 1500 ml apă
  • 500 g mălai extra
  • 1 linguriță sare
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 75 g parmezan ras
  • 20 g unt

 

Porții: 8

Timp de preparare: 30 minute

Mod de preparare pentru mămăliguță cu busuioc și parmezan 

Pregătim ingredientele.

Este bine ca întotdeauna, când preparăm ceva, să aducem pe masa de lucru tot ce este necesar pentru preparat.

Adică ustensile și ingrediente.

Cernem mălaiul într-un vas, pentru a fi aerat.

Pregătim sarea, rupem frunzele de busuioc și le spălăm.

Dăm parmezanul pe răzătoare și tăiem cubulețul de unt.

Preparare mămăliguță cu busuioc și parmezan preparată la wok

Punem wok-ul cu apă, la foc mediu, iar la primul clocot, adăugăm sarea și o mână de mălai.
Amestecăm intens cu o spatulă sau tel siliconic, micșorăm intensitatea focului și așteptăm din nou atingă punctul de fierbere.
Adăugăm mălaiul în ploaie, amestecând continuu pentru omogenizare.
Apoi, acoperim wok-ul cu capacul și lăsăm mămăliguța să fiarbă la foc încet, pentru aproximativ 15-20 de minute.
Mai trecem pe la ea din când în când și o mai amestecăm cu o spatulă de lemn sau silicon.
Telul l-am folosit doar până am pus tot mălaiul, pentru a nu se crea cocoloașe.
După acest interval, gustăm mămăliguța, iar dacă este preparată adăugăm untul.
Amestecăm intens, până acesta se topește și se încorporează în mămăliguță.
Adăugăm și parmezanul ras, amestecat cu frunze de busuioc, rupte mărunt.
Mai lăsăm mămăliguța 5 minute pe foc, pentru ca busuiocul să-si degaje aroma, amestecând-o ușor.
Apoi, cu o lingură umezită în apă rece, o strângem ușor de pe margini spre interior, pentru a o putea răsturna pe platou.
Bunica îmi spunea că mămăliuța este fiartă atunci când începe să se desprindă singură de pe făcăleț, sau spatula cu care amestecăm,
Dar pe vremea aceea foloseam mălai brut și fierbea foarte greu.
Este chiar gustoasă această mămăliguță cu busuioc și parmezan preparată la wok!
Noi am servit-o cu ciulama de pui cu ciuperci și cu brânză sărată, cârnați de casă și ceapă roșie.
Sper să vă inspire rețeta mea și vă recomand cu toată încrederea   tigaia Regis Stone wok cu efect de piatră încinsă, de la AloShop!

mamaliguta-cu-busuioc-si-parmezan-preparata-la-wok-5

dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.