A trecut ceva timp de când n-am mai făcut gogoșari umpluți cu varză și asta pentru că am tot făcut diverse Salate de legume și fructe, în care am pus și varză și gogoșari.
Anul acesta am zis sa nu-i mai ratez, că tare mult ii plac soțului meu, mai ales ca rețeta o am de la mama soacră. 😉
Și mie îmi plac mult, iarna, mai ales cu un strop de maioneză deasupra. Daaaa, sunt tare buni cu maioneza, dar și fară, alături de orice friptură sau alte mâncăruri cu carne.
Nu pun foarte mulți gogoșari umpluți cu varză, pentru că nelipsiți din cămară sunt tot clasicii Gogoșari în oțet, pe care îi adoră întreaga familie.
Ingrediente
- Pentru un borcan de 4 l:
- 10 gogoșari (2 kg)
- 1 kg varză albă
- 1 kg varză roșie
- 4 morcovi(300 g)
- 1 rădăcină țelină + frunzele
- 1 conopidă mică
- puțin hrean
- 1/2 linguriță sare
- Pentru soluția lichidă:
- 500 ml oțet
- 1 l apă
- 2 linguri sare de murături(cam 50 g)
- 1 plic condimente pentru murături
- 2-3 foi de dafin
- 100 g zahăr
Mod de preparare pentru gogoșari umpluți cu varză
Pregătim ingredientele.
Cum punem gogoșarii cu varză, la borcan
Puteți încerca de pe blog și rețeta de gogoșari în sos de roșii, perfecți pentru a fi serviți ca atare sau incluși în alte preparate. Dar mai găsiți și alte rețete în secțiunea ”Conserve”, de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.