Din categoria deliciilor de vară cu fructe, o rețetă simplă de Mini guguluf și brioșe cu piersici și afine.
Sunt tare drăgălașe așa micuțe și aspectuoase, îi putem încânta pe cei dragi cu ele! Le putem pregăti rapid și atunci când se anunță musafiri.
Din aceeași categorie, vă recomand și:
Rețeta Brioșe cu vanilie și căpșuni
Rețeta Cupcakes vanilate cu iaurt și vișine
Ingrediente
- 3 ouă, medii
- 100 gr zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilinat( 24 gr)
- 3 piersici mari și dulci
- 30 ml ulei
- 150 gr brânză de vaci, proaspătă
- 150 gr iaurt grecesc
- 350 gr făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 100 gr afine
Rețeta Mini guguluf și brioșe cu piersici și afine – Mod de preparare
Iată cât de simplu pregătim aceste mici bijuterii culinare!
Spargem ouăle într-un bol, presărăm sare și zahărul peste ele și le mixăm până devin spumoase. Apoi adăugăm brânza de vaci, scursă de lichid și omogenizăm compoziția.
Trecem prin blender piersicile spălate și fără sâmburi, împreună cu jumătate din cantitatea de iaurt.
În cealaltă jumătate din cantitatea de iaurt stingem bicarbonatul de sodiu și îl adăugăm peste compoziția de ouă cu brânză.
Adăugăm și piureul de piersici cu iaurt, esența, uleiul și din nou omogenizăm compoziția. Apoi, încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.
Compoziția rezultată trebuie să fie de textura unei smântâni și se lasă la odihnit aproximatv 15 minute, timp în care se încălzește cuptorul la 180 de grade.
Umplem cu această compoziție cam 3/4 din capacitatea formelor de brioșe și de mini guguluf și înfigem câte 6-7 afine din loc în loc, la fiecare.
Apoi le dăm la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Le lăsăm să se tempereze, le pudrăm cu zahăr și le servim cu poftă, alături de cei dragi.
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.