Cupcakes vanilate cu iaurt și vișine

de Maria Udrea
0 comentarii
Cupcakes vanilate cu iaurt și vișine

Cu aceste delicioase cupcakes vanilate cu iaurt și vișine particip la campania “Bucuria de a împărți ceva bun”, lansată de Dr. Oetker, campanie pe care am îndrăgit-o de cum am primit invitația de participare.

Este o rețetă de cupcakes cu ingrediente pentru prăjituri de la Dr. Oetker, pe care eu le ador și le folosesc în deserturile mele, cu multă încredere.

Am folosit la aceste cupcakes, zahărul vanilat, praful de copt, esența de vanilie și ingredientele vedete: ornamente pentru prăjituri de diverse forme și frumos colorate.

Sunt de mare efect aceste ornamente, schimbă total aspectul final al prăjiturilor și le fac mult mai apetisante.

Cupcakes vanilate cu iaurt și vișine

Cupcakes vanilate cu iaurt și vișine

Printează
Porții: 20 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 ouă mici
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 150 g iaurt grecesc
  • 250 g făină
  • 120 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat Dr. Oetker
  • 2 lingurițe esență de vanilie Dr. Oetker
  • 1 linguriță praf de copt Dr. Oetker
  • 1 praf de sare
  • 100 g vișine congelate
  • Pentru cremă:
  • 200 g ciocolată
  • 250 ml frișcă vanilată
  • Pentru decor:
  • ornamente pentru prăjituri de la Dr. Oetker

Mod de preparare pentru cupcakes vanilate cu iaurt și vișine

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluat pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătim formele de copt pe care le ungem cu puțin unt sau ulei. Putem pune în ele hârtiuțele speciale pentru cupcakes. Eu pe acestea le atașez la final.

Preparăm aluatul și coacem cupcakes

Mixăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu zahărul până devine spumos.
Presărăm puțină sare și adăugăm câte un ou, omogenizând compoziția după fiecare.
Adăugăm esența, iaurtul, omogenizăm din nou, apoi cernem făina împreună cu praful de copt și o încorporăm, treptat, în compoziție.
Umplem 3/4 din volumul formelor de cupcake cu compoziția omogenizată și le așezăm într-o tavă încăpătoare.
Trecem vișinele congelate prin zahărul vanilat și înfigem câte trei în fiecare cupcake.
Le îndesăm bine în aluat să nu rămână deasupra.
Dăm tava la cuptor și coacem delicioasele cupcakes vanilate cu iaurt și vișine, pentru 30-35 de minute, sau până când sunt bine rumenite, iar scobitoarea iese curată, la test.

Preparăm cremă de ciocolată

Punem frișca lichidă la încălzit și o lăsăm atât cât suportă degetul, temperatura, fără a atinge punctul de fierbere.
Rupem ciocolata în bucăți mici și o punem într-un alt vas.
Adăugăm frișca peste ea și amestecăm intens până când compoziția se omogenizează și ciocolata este topită.
Dăm vasul la rece, iar când crema este răcită complet, o mixăm până devine spumoasă.

Decorare cupcakes vanilate cu iaurt și vișine

Cu ajutorul unui posh cu dui decorăm cupcakes-urile deasupra cu crema de ciocolată.
Punem crema în săculeț și desenăm trandafiri, sau diverse forme, după propria imaginație.
Și acum urmează partea distractivă: adică decorarea cu ornamentele pentru prăjituri de la Dr. Oetker.
Presărăm ornamentele deasupra cremei și vom avea niște cupcakes vesele și frumos colorate, ce se cer rapid devorate.
Chiar te înveselesc aceste ornamente pentru prăjituri și te scot din impas atunci când nu-ți reușeste un decor cu cremă.
Presari repede ornamentele deasupra cremei și eșecul dispare.
Sper să vă atragă și să vă inspire rețeta mea de cupcakes, pe care v-o recomand cu toată încrederea!

 

 

Vă mai recomand de pe blog și rețeta de cupcakes cu visine si dulceata de trandafiri.

Sau puteți opta pentru rețeta de brioșe red velvet cu cremă de cocos.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.