Pentru că ne-a plăcut în mod deosebit rețeta de tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie, dar ne-a plăcut și rețeta de prăjitură cu mere caramelizate și foi cu cacao, m-am gândit la o altfel de combinație și luând câte puțin de la cele două, am pregătit această delicioasă rețetă Prăjitura Trio cu mere și cremă în două culori.
Foarte apreciată a fost, de cei care au savurat-o!
Și nu se prepară greu deloc, dacă sunteți familiarizați cu foile pe dosul tăvii.
Necesită doar puțin mai multă răbdare, mai ales pentru că nu se poate servi imediat ci în câteva ore, iar pofta va fi mare, mare. 🙂
Eu ador rețetele de prăjituri cu foi pe dosul tăvii și am o colecție interesantă pe blog, pe care le puteți vedea cu un click AICI.
Ingrediente
- Pentru aluat de foi pe dosul tăvii:
- 1 ou mediu
- 150 g smântână de consum
- 150 g unt cu 82% grăsime
- 150 g zahăr pudră
- 450 g făină
- 20 g cacao
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 2 lingurițe esență de rom
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- Pentru compoziția de mere:
- 1 kg mere acrișoare
- 50 g zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 50 g unt
- 1 lingură griș
Pentru crema în două culori:
- 1500 ml lapte
- 100 g amidon
- 100 g zahăr
- 1/4 linguriță sare
- 200 g ciocolată albă
- 200 g ciocolată amăruie
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 2 lingurițe esență de rom
- 500 g mascarpone
- În plus:
- 450 g biscuiți petit beurre
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
Porții: 25
Timp total de pregătire plus preparare: 90 minute
Dimensiuni tavă: 23/40 cm
Mod de preparare pentru prăjitura Trio cu mere și cremă
Începem cu prepararea cremelor pentru rețeta Prăjitura Trio cu mere și cremă în două culori.
Pregătim crema în două culori
Preparare foi fragede pentru prăjitura Trio cu mere și cremă în două culori.
Asamblăm prăjitura Trio cu mere și cremă în două culori
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
6 comentarii
Bună ziua!Arata foarte bine prajitura dvs.
Cu multa crema de ciocolata și mere.
Acum m-am pus și eu sa o prepar, dar la foi în rubrica de ingrediente nu apare zaharul ca și cantitate.
Dvs ce cantitate de zahar ați pus la foi?
O zi frumoasa!
Bună! În primul rând mulțumesc mult pentru observație. Eu am pus 150 g de zahăr la foi. Am completat în lista de ingrediente. Mulțumesc!
Bună ziua.Va mulțumesc de răspuns.
Între timp am apucat sa pun 100 gr de zahar.
Din greșeală, am postat doua comentarii cu aceeași întrebare la Prajitura cu foi de cacao și mere caramelizate.
Va rog sa nu le luați în considerare.
O după amiaza frumoasa!
Este bine, foile de obicei nu se fac foarte dulci pentru că gustul este echilibrat de umpluturi. Să-mi spuneți cum v-a ieșit. seară frumoasă!
Bună seara! Absolut delicioasa 🙂
Cele doua creme de ciocolata și cu merele s-au îmbinat perfect,impreuna cu cele doua blaturi și biscuiti . Cu toate ca mi-a luat ceva timp sa o fac, dar a meritat tot efortul.
Prajitura e curcubeu pe cerul gurii.
Mulțumesc frumos de reteta.
O seara frumoasa!
Mă bucur nespus că ți-a plăcut!