Blat de tort cu iaurt în compoziție

de Maria Udrea
0 comentarii
Blat de tort cu iaurt în compoziție pe un platou alb

Pentru că rețeta de blat de tort cu iaurt în compoziție lipsea din colecția mea de rețete pentru blaturi de tort, i-a sosit rândul în acest weekend. L-am preparat pentru un tort deosebit, cu ocazia unei aniversări în familie.

Îmi place să prepar diferite blaturi pentru torturi, în funcție de cremele cu care le asociez.

Una dintre rețetele mele preferate de pe blog este cea de blat umed de tort cu ciocolată. Este de fapt rețeta de blat pe care o prepar cel mai des pentru că este și preferata familiei. Îmi place mult textura densă, pufoasă și umedă, dar și gustul.

Iar o altă rețetă de blat pe care o preferă ai mei este rețeta de blat de tort cu nucă. Pe aceasta o prepar atât din albușuri, folosind gălbenușurile la cremă, cât și din ouă întregi.  De asemeni prepar acest blat atât simplu cât și cu pudră de cacao adăugată.

Impresii despre rețeta de blat de tort cu iaurt în compoziție

Acest blat de tort poate fi o alegere excelentă pentru torturi lejere și savuroase. Iaurtul din compoziție conferă o textură moale, aerată și o ușoară notă acrișoară care echilibrează dulceața celorlalte ingrediente. Acest blat este versatil și se potrivește perfect atât cu creme de fructe, cât și cu ciocolată sau frișcă. Nu necesită mult sirop deoarece este foarte aerat și este ușor umed de la iaurtul din compoziție. Se hidratează foarte bine și de la creme, mai ales dacă acestea nu sunt din cele foarte ferme.

Mai găsiți pe blog și alte rețete pentru blaturi de tort interesante, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook – Click Aici.

Vă aștept cu surprize culinare și pe InstagramClick Aici, pe Pinterest – Click Aici  sau pe X – Click Aici.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de blat de tort cu iaurt în compoziție.

Blat de tort cu iaurt în compoziție pe un platou alb

Blat de tort cu iaurt în compoziție

Printează
Porții: 1 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 17 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru o formă de copt cu diametrul de 24 cm:
  • 4 ouă mari,
  • 175 g zahăr tos
  • 150 g iaurt grecesc (10% grăsime)
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 250 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la 1 portocală.

MOD DE PREPARARE

Începem cu pregătirea ingredientelor pe care le aducem pe masa din bucătărie și le lăsăm un timp la temperatura camerei.

Înainte de a începe să preparăm compoziția pentru blat pornim cuptorul la 180°C. Apoi tapetăm cu hârtie de copt baza unei forme de tort  cu diametrul de 24 cm, iar lateralele le ungem cu ulei.

Cernem făina împreună cu praful de copt pentru a obține un blat aerat.

Separăm albușurile de gălbenușuri în două boluri. Albușurile le mixăm presărate cu puțină sare până când devin spumoase. Adăugăm treptat zahărul, amestecând energic pentru a obține acea bezea fermă care rămâne fixată pe pereții bolului.

Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul, iaurtul și coaja de portocală răzuită fin. Apoi le încorporăm în bezeaua de albușuri, amestecându-le ușor cu o spatulă, pentru a menține compoziția aerată.

Încorporăm făina cu praful de copt în compoziție, adăugând amestecul treptat și amestecând ușor cu spatula, folosind mișcări de jos în sus pentru a păstra aerul în aluat.

Întindem aluatul în forma pregătită și nivelăm suprafața trântind ușor forma de copt de masă.

Punem tava în cuptorul cald și coacem minunatul blat de tort cu iaurt în compoziție timp de 30-35 de minute la 180°C.

După coacere, lăsăm blatul să se răcească în formă 10 minute, apoi îl răsturnăm invers pe un platou, pentru a se nivela și a se răci complet.

După răcire îl putem secționa în două sau trei părți.

Să vă fie de folos!

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.